Gebed voor de vermisten-   eReader eBook

Jennifer Clement • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Gebed voor de vermisten is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Ladydi Garcia Martínez leeft in een wereld waarin het gevaarlijk is om een meisje te zijn. In het Mexicaanse dorp waar ze woont, worden zij en haar vriendinnen verkleed als jongens en door hun moeders `lelijk gemaakt om ze te beschermen tegen ontvoeringen en de criminele bendes die de regio terroriseren. De vrouwen moeten voor zichzelf zorgen, aangezien vrijwel alle mannen verdwenen zijn om elders op zoek te gaan naar werk. Terwijl haar moeder wacht op de terugkeer van haar man, droomt Ladydi van een toekomst die meer inhoudt dan enkel overleven. De lezer volgt Ladydi van haar dorp naar een groot huis in Acapulco tot in een vrouwengevangenis in Mexico-Stad; haar veerkracht en vindingrijkheid geven hoop in deze hartverscheurende omstandigheden.

Met Gebed voor de vermisten schreef de veelgeprezen auteur Jennifer Clement een ontroerende en actuele roman over de rauwe werkelijkheid van het moderne leven in Mexico. Dankzij haar immer hoopvolle hoofdpersonage is dit een onvergetelijke roman over vriendschap, familie en volharding.

Dit boek in de pers

Een heftig boek over de schaduwkant van het leven. Maar tegelijk een licht verhaal omdat het wordt verteld door een leuk meisje van 11. Zo een die je direct als dochter zou willen omarmen.  
Libelle  

Clements memorabele roman is even rauw als poëtisch. (...) Uit het leven gegrepen verhalen weet ze om te smelten tot meeslepende fictie waarin ze een maatschappelijke werkelijkheid heel dichtbij brengt.  
Trouw  

Lees dit boek, het is een warm gebed naar een koude hemel.  
Dagblad De Limburger  

Een indringende roman. Ondanks de materie is het echter geen treurig boek; Ladydi heeft een groot hart, en de criminelen krijgen de loyaliteit tussen de vrouwen niet kapot.  
ELLE  

Jennifer Clement schreef een roman over het lot van vrouwen in Mexico. Ze maakt hun uitzichtloosheid overtuigend invoelbaar (...) Het is niet alleen de vermenging van feit en fictie die deze roman zo overtuigend maakt: Clement heeft in haar hoofdpersoon ook een dijk van een vertelstem gevonden. Puur ontwapenend, bang, hoopvol. Gebed voor de vermisten is niet alleen een prachtige roman, maar ook het beste pleidooi voor geëngageerd werk dat je je kunt voorstellen.  
Opzij  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over Mexico
  • boeken om over na te denken

Details:

Auteur(s)Jennifer Clement
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023483793
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1253 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten