Ga niet naar zee-   eReader eBook

Tommy Wieringa • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Ga niet naar zee is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In Ga niet naar zee beweegt Tommy Wieringa zich tussen het wereldse rumoer en de stilte van kloosters en het platteland. De lezer volgt het leven van de schrijver op de voet, en leert dat succes of tegenslag geen invloed heeft op zijn werk al schrijft het beter op een volle dan op een lege maag.
Tommy Wieringa maakte een persoonlijke selectie uit de korte stukken die hij in de loop der jaren schreef, zodat Ga niet naar zee leest als een kleine autobiografie.

Dit boek in de pers

Schitteren op de korte baan.  
De Volkskrant  

Tommy Wieringa hanteert zijn pen alsof het een camera is. Momentopnames worden dwingend vastgelegd. Ga niet naar zee is 'beeld'-taal van de beste soort. Lees in stilte en geniet.  
De Telegraaf  

Scherpe observaties en puntgave zinnen.  
Vrij Nederland  

Honderdvijftig miniaturen vormen samen een prachtige autobiografie. Wieringa maakte een selectie uit krantenstukken en korte verhalen, stuk voor stuk stilistische juweeltjes. Hij is een man die altijd op reis is en altijd verlangt. Je proeft in deze verhalen dat hij een zeer romantische ziel heeft. Het is prachtig geschreven. Sommige zinnen zijn zo mooi dat je ze twee keer wilt lezen.  
Elsevier  

Aanstekelijk en een smaakmaker voor de rest van zijn oeuvre.  
De Standaard  

Zeldzaam is het schrijversvolk dat zijn lezers op één en dezelfde pagina zowel ontroering als een gulle schaterlach weet te ontlokken; Wieringa draait er zijn hand niet voor om.  
Humo  

Wieringa bewijst opnieuw niet alleen monumentale romans te kunnen schrijven, maar ook in slechts enkele alinea's aangrijpende sferen te kunnen oproepen. Ga niet naar zee herinnert in de deze bundel geregeld aan de grote Nescio. Door nooit verouderende zinnen van de wandelende meester te citeren, maar niet minder door zijn eigen fascinerende observaties en rijke formuleringen.  
Leeuwarder Courant  

altijd in de poëtische, ritmische, gedragen stijl van de man voor wie alles literatuur kan zijn. Uiteindelijk is ieder verhaal een schep specie in het cement tussen de stenen van zijn oeuvre. Prachtig, prachtig, prachtig.  
8Weekly  

Ga niet naar zee toont het oog van de meester in observatie. Een kleine biografie, maar een groot boek.  
GPD  

Het zijn stuk voor stuk kleine diamantjes, gevat in het stilistisch vernuft van Wieringa en glanzend door zijn vermogen om in de meest gewone dingen het bijzondere te zien.  
Noord Hollands Dagblad  

Prachtige miniaturen.  
BOEK  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • columns over schrijverschap
  • gebundelde columns

Details:

Auteur(s)Tommy Wieringa
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023486657
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's288
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1208 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten