Fout goud-   eReader eBook

Roel Jannsen • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een erfenis van vijftien gouden munten zet Elmer van der Breggen op het spoor van het goud dat de nazis tijdens de Tweede Wereldoorlog uit Nederland roofden. Met de hulp van een excentrieke financieel adviseur en een charmante Duitse professor ontdekt Elmer hoe het goud uit Amsterdam naar Duitsland verdween en vandaar naar Zwitserland werd gebracht. Op zoek naar antwoorden stuit Elmer op de verzwegen geschiedenis van zijn eigen familie, nazivolgelingen van zwarte weduwe Florrie Rost van Tonningen, en de verborgen macht van Zwitserse banken.

Dit boek in de pers

Fout goud is een geslaagde afwisseling van hedendaagse actie, de belevenissen van een deels fictieve top van De Nederlandsche Bank tijdens de oorlog en van historische feiten. Een boek met zwier, waarvan men veel opsteekt.  
NRC  

Fout goud is een goed geschreven en degelijk gedocumenteerd verhaal met geloofwaardige hoofdpersonen. Een lesje geschiedenis over een vergeten oorlogsdrama.  
Algemeen Dagblad  

Een thriller die voor verschijnen al Kamervragen uitlokt: Roel Janssen heeft met Fout goud iets te pakken. Janssen presenteert interessante faction waarin neonazi's een belangrijke rol spelen. Voldoende stof voor een vervolg.  
Elsevier  

Janssen schrijft vaardig en met vaart, waardoor ook de spanning intact blijft. Janssen overtreft zichzelf en zijn boeken tot nu toe.  
Vrij Nederland Detective & Thrillergids  

Een vlot geschreven thriller vol geschiedenislessen.  
CRIMEZONE.NL  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over geldzaken
  • geschiedkundige spanning

Details:

Auteur(s)Roel Jannsen
UitgeverijCargo
ISBN9789023483588
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's324
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1675 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten