Ex-   eReader eBook

Peter Vermeersch • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Ex is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een toevallige ontmoeting met een jonge vrouw in Brussel brengt Peter Vermeersch op het spoor van een troebele familiegeschiedenis in Kosovo. Daarmee begint een ontdekkingstocht die de schrijver naar alle delen van het voormalige Joegoslavië voert: van nachtelijk Belgrado naar Hotel Tuzla in Bosnië, van de Servische Gun Club naar een zieltogend Montenegrijns sanatorium, van de orthodoxe kloosters op Athos naar het Museum van Gebroken Relaties in Zagreb.

Gaandeweg schetst Vermeersch een uniek en persoonlijk beeld van twee decennia recente geschiedenis op de Balkan, verteld met bijzondere aandacht voor het onverwachte detail. De helden zijn gewone mensen met ongewone verhalen: ze zijn dakwerker, dichteres, bokser of apotheker. Ze leven met de besognes van iedere dag: werk, geloof, oorlog en lust. In dit prachtige, maar versplinterde gebied groeit het verlangen naar een prille, nieuwe liefde.

Dit boek in de pers

Een knap inzichtelijk gemaakt geheel waarin herinneringen en verhalen van gewone mensen zich mengen met grotere verhalen... Dit is een wervelende, melancholische, dan weer hoopvol stemmende tocht door een even aangetast, verwond als vitaal deel van Europa.  
NRC  

Literaire non-fictie op zijn best: je krijgt een geschiedenisles terwijl je meereist, feestjes bezoekt, gewone en minder gewone mensen ontmoet, films bekijkt en muziek beluistert, maar vooral heel veel en heel onbevooroordeeld luistert.  
De Standaard  

Subliem... Met zijn journalistieke gevoeligheid en mooie, literaire stijl, die aan Dave Eggers doet denken, stelt Vermeersch de lezer voor aan mensen die de oorlog nog steeds voelen nazinderen.  
De Morgen  

Ex grossiert in fraaie formuleringen... Vermeersch is een goede gids, dichterlijk ondwingend.  
Humo  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over Oost-Europa
  • lichtvoetige literaire non-fictie

Details:

Auteur(s)Peter Vermeersch
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023485261
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1534 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten