En je kwam niet terug-   eReader eBook

Marceline Loridan-Ivens • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

En je kwam niet terug is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Ik zie dat briefje weer voor me dat je me daar in handen hebt gespeeld, een slordig stuk papier, aan één kant afgescheurd en ongeveer rechthoekig. Ik zie je naar rechts hellende handschrift en een stuk of vijf zinnen die ik me niet herinner. Van één regel ben ik nog zeker, de eerste, “Lieve kleine meid,” van de laatste ook, je handtekening: "Sjlomo". Alles ertussenin weet ik niet meer. Ik zoek, maar kan het me niet herinneren.'

In 1944 werd Marceline Rozenberg samen met haar vader gedeporteerd. Hij kwam in Auschwitz terecht, zij enkele kilometers verderop in Birkenau. Beiden verkeerden in grote onzekerheid hoe het de ander verging. Op een dag slaagde haar vader erin Marceline een briefje te bezorgen met daarop een paar geruststellende woorden. Een dierbaar geschenk voor zijn vijftienjarige dochter. Op de eerste en laatste zin na is ze vergeten wat hij schreef.

Bijna zeventig jaar later schrijft Marceline haar vader een antwoord. Ze probeert de woorden terug te vinden en tot leven te wekken wat uit haar geheugen moest worden gewist. Ze vertelt hem hoe zijzelf wél terugkwam, maar hoe niemand op haar thuiskomst zat te wachten. En je kwam niet terug is een ode aan een vader, een liefdesverklaring, en tegelijk een bitter relaas over de onmogelijkheid om verder te leven.

Dit boek in de pers

Een klein juweel. Aangrijpend en ontroerend.  
Trouw  

Gruwelijk helder en zonder literaire franje komt Birkenau tot leven. En je kwam niet terug is een in woorden klein maar in emotie groots eerbetoon van een puberdochter aan een geliefde vader.  
ZIN  

Een aangrijpende afscheidsbrief aan een vader die niet uit Auschwitz terugkeerde.  
Le Monde  

Zeventig jaar na datum schrijft Loridan-Ivens een prachtige brief aan haar vader. Ze rakelt het pijnlijke verleden op, maar keert ook terug naar haar roots.  
De Tijd  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over concentratiekampen
  • serieuze verhalen over wereldse zaken

Details:

Auteur(s)Marceline Loridan-Ivens
UitgeverijDe Bezige Bij
Vertaler(s)Jan Pieter van der Sterre, Reinhilde Ghoos
ISBN9789023494065
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's55
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte840 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten