En alweer bleven we ongedeerd-   eReader eBook

Hanna Bervoets • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

En alweer bleven we ongedeerd is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'En alweer bleven we ongedeerd' is de derde en laatste bundeling columns van Hanna Bervoets uit Volkskrant Magazine. In strakke overpeinzingen beschrijft Bervoets alledaagse rituelen en herkenbare sociale situaties op geheel eigen wijze. Soms kritisch, vaak troostend en altijd verhelderend. Waarom schamen we ons na een nacht stevig doordrinken? Zijn de Disneyprinsessen écht zo seksistisch? Wat is de functie van nostalgie? Waarom gaan we op vakantie? Vaker dan eens blijken we te handelen vanuit een hang naar authenticiteit; naar echtheid. Maar waarom eigenlijk? Zouden we niet gelukkiger zijn wanneer we ons verlangen naar een authentiek bestaan zouden laten varen? In 'En alweer bleven we ongedeerd' geeft Bervoets op humorvolle wijze antwoord op zulke vragen. Angsten en dilemma’s worden op een sokkel gezet, zodat we ze goed kunnen bekijken. En zullen inzien dat we, uiteindelijk, ongedeerd zullen blijven.

Dit boek in de pers

Hanna Bervoets wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste jonge schrijvers van het Nederlands taalgebied. Met 'En alweer bleven we ongedeerd' levert ze maar weer eens een bewijs van de juistheid van die kwalificatie.  
Tzum.nl  


Reviews & recensies

Hanna Bervoets is oorspronkelijk, origineel en getalenteerd.

Als schrijfster (lees vooral haar bekroonde roman ‘Lieve Céline’) en ook als columniste voor het Volkskrant Magazine. In ‘Alweer bleven we ongedeerd’ zijn haar overpeinzingen voor dit magazine gebundeld en laat Hanna haar gedachten onder andere gaan over alcoholgebruik, Pippi Langkous en Amsterdamse junks. Ze introduceert de term ‘zwienden’; vrienden van vrienden. Hanna stelt veel vragen waar ze soms het antwoord op probeert te formuleren (“Waarom zijn er… nog altijd mensen die ervoor kiezen wél in de superkrachten van gojibes en co te geloven?’) en andere keren niet “Wat is vakantie anders dan het situeren van rituelen in den vreemde?”. Een rijke verzameling aan onderwerpen dus. Rode draad lijkt een poging tot duiding van onze hang naar authenticiteit te zijn. Miste ik dan niets? Jawel; humor. De bundel voelt soms wat topzwaar, bezwijkt bijkans onder alle serieuze gedachten over het bestaan. Hanna is grappiger dan deze verzameling columns doet vermoeden.

Bekijk alle reviews van Art Rooijakkers 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over dertigers
  • gebundelde columns

Details:

Auteur(s)Hanna Bervoets
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025445881
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's215
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte640 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten