Elke dag is voor de dief-   eReader eBook

Teju Cole • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Elke dag is voor de dief is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een jonge Nigeriaan die in New York woont, gaat naar Lagos voor een kort bezoek. Bij aankomst treft hij een zowel bekende als vreemde stad aan. Hij ziet de `yahoo yahoos die vanuit internetcafés spam-mails de wereld in sturen, hij verlangt naar een onbekende vrouw die hij in de bus heeft gezien en hij is getuige van het tragische lot van een jongen die op een lokale markt wordt beschuldigd van diefstal. Hij ontmoet er oude vrienden, een ex-vriendin en zijn familie en gaandeweg wordt hij weer onderdeel van het creatieve, tegenstrijdige leven in Lagos.

Langzamerhand verzoent hij zich met de grootse veranderingen die in zijn land maar ook in hemzelf hebben plaatsgevonden. In zijn kenmerkende, kristalheldere stijl heeft Teju Cole met Elke dag is voor de dief een zeer persoonlijk boek geschreven, over literatuur, het geheugen, kunst en reizen.

Dit boek in de pers

Nigeria heeft zichzelf opgegeven. En in de novelle heeft Cole geen illusies meer over open grenzen. Elke dag is voor de dief leest als een afscheid van het idee dat cultuur grenzeloos is.  
NRC  

Weer valt de bijzondere vertelstem van Cole op. Soepel verbindt hij leven en kunst met elkaar.  
Het Parool  

Teju Cole toont zich een geengageerde intellectueel met een verfijnd oordeelsvermogen, wat overigens niet zeggen wil dat hij dat niet weet te relativeren. Teju Cole is een van de fascinerendste schrijvers van deze tijd, een auteur die er niet voor terugdeinst om zich in zijn tastende denken bloot te geven. Gestimuleerd door de internetcultuur slaagt hij erin de roman een nieuw aanzien te geven.  
Trouw  

Cole, een fijnzinnige stilist, laat een ongemakkelijke waarheid zien.. (…) De verteller maakt associaties, legt verbanden die verrassen en die aanzetten tot nadenken.  
De Standaard  

Vooral naar het einde toe, wanneer de verteller zijn gedachten niet meer zozeer tracht te sturen, breekt de poëzie ten volle door. Kleine straten worden palingen in een volle mand, en ventilatoren gesprekken die weer worden opgestart. Pas dan komt de verteller dichter bij het ik en het land dat hij al omzwervend wou vinden, en met hem, ook de lezer.  
De Morgen  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over reizen
  • boeken over Afrika

Details:

Auteur(s)Teju Cole
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
ISBN9789023487333
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's160
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1533 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten