Een zaterdagmiddag-   eReader eBook

Bert Wagendorp • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 2 uur geleden.

Een zaterdagmiddag is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De dochter van de schoolmeester vertelt haar zoon eindelijk wat er is gebeurd. Hoe een Engelse bom haar broertje doodde – en de grote droom van haar vader. Maar terwijl ze praat, bekruipt haar zoon steeds sterker het gevoel dat haar verhaal over veel meer gaat dan een noodlottige zaterdagmiddag, zeventig jaar geleden. Zijn moeder overhandigt hem de sleutel van een deur die altijd gesloten was: die naar zijn eigen bestaan. Bert Wagendorp voegt met Een zaterdagmiddag een juweel van een vertelling toe aan zijn oeuvre. Het boek wordt stijlvol en subtiel geïllustreerd door Ien van Laanen.

Dit boek in de pers

Een verpletterend oorlogsverhaal. […] Evenwichtig en tijdloos.  
Hebban.nl  

Dit boekje mag dan klein van omvang zijn, het blijft nog lang nazinderen.  
HP DE TIJD  


Reviews & recensies

Een prima tussendoortje dat soepel geschreven is en makkelijk wegleest.

Het noodlot trof het dichtbij de Duitse grens gelegen dorpje Groenlo op die ene zaterdagmiddag, februari 1945. Een Engelse bommenwerper bombardeerde per ongeluk het centrum en doodde daarbij de achtjarige zoon Bram van de schoolmeester. Wat er toen - en daarna - gebeurde met de familie wordt zeventig jaar later verteld door zijn oudere zus aan haar eigen zoon Bram. De intelligente Bram was de oogappel van zijn vader die een briljante toekomst voor zijn zoon voorzag. Maar de bom liet die droom in duigen vallen en het was pas toen zijn dochter jaren later onverwachts zwanger bleek van een zoon en deze vernoemde naar haar omgekomen broer dat het licht in de ogen van haar vader weer ging schijnen. ‘Een zaterdagmiddag’ is een klein verhaal dat symbool staat voor verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog die ook generaties later nog steeds hun sporen achterlaten. Het slechts tachtig pagina’s tellende boekje van Volkskrant-columnist Bert Wagendorp is soepel geschreven en leest makkelijk weg. Een prima tussendoortje.

Bekijk alle reviews van Art Rooijakkers 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over bombardementen
  • romans over moeders en zonen

Details:

Auteur(s)Bert Wagendorp
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025448745
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's27
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1636 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten