Een lied voor Anna-   eReader eBook

Vivien Shotwell • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Een lied voor Anna is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Vivien Shotwell, Een lied voor Anna
Roman over de liefde tussen Mozart en de populaire sopraan Anna Storace

Wenen, 18e eeuw. De sprankelende Anna Storace, nog geen achttien jaar oud, kan prachtig zingen. In recordtijd wordt ze een ster en zingt ze bij de opera van keizer Joseph II. Het leven lacht haar toe en ze wil alles: carrière, roem, liefde!

In die jaren is Wolfgang Amadeus Mozart een arme, ploeterende componist. Anna sluit vriendschap met hem en algauw blijkt dat ze dezelfde passie voor muziek delen. Wanneer Annas leven een dramatische wending neemt, verliezen ze elkaar uit het oog.

Pas na vele jaren komen Anna en Amadeus elkaar weer tegen. Hun liefde voor elkaar is niet veranderd al het andere wel. Vandaag de dag vraagt men zich nog steeds af wie Anna is, die geheimzinnige vrouw aan wie Mozart dat ene prachtige lied heeft opgedragen: `Non temer, amato bene (wees niet bang, mijn liefste).

Vivien Shotwell is Canadees/Amerikaans en dochter van boekhandelaren. Ze zingt mezzosopraan in verschillende operaproducties. Een lied voor Anna is haar debuut als romanschrijfster. www.vivienshotwell.com

`Een zoetgevooisde roman.' Library Journal

`Een lyrisch, jong verhaal over liefde en verlies, in een opmerkelijk actuele wereld van ambitie, theater en de regels van de roem.' Publishers Weekly

Reviews & recensies

Wat had ik graag in die tijd geleefd

Als meisje van 12 – ik had al 4 jaar pianoles - was ik een romantisch, dromerig kind. Dat werd gevoed door de serie jeugdboeken die ik van mijn ouders kreeg over de levens van de grote componisten. De temperamentvolle, eenzame dove Beethoven, het wonderkind Mozart... wat had ik graag in die tijd geleefd; in een prachtige jurk, met mooie pruik, op pianoles bij Beethoven. Stellig zou ik later zijn maîtresse worden. Kinderlijke fantasie? Vivien Shotwell laat in 'Een lied voor Anna' mijn droomwereld uitkomen in een volwassen roman. Hierin krijgt de immens populaire sopraan Anna Storace in het 18e-eeuwse Wenen een onmogelijke en muzikale romance met Mozart. Bijna 300 pagina’s heb ik me Anna gewaand. Schrijfster Vivien is trouwens zelf ook sopraan, waardoor zij tot in detail de wereld van de opera kan beschrijven. Tip: beluister ook Mozarts “Non temer, amato bene”, wees niet bang, mijn liefste.

Bekijk alle reviews van Loretta Schrijver 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over klassieke muziek
  • historische romans over de liefde

Details:

Auteur(s)Vivien Shotwell
UitgeverijLuitingh Sijthoff
Vertaler(s)Els van Son
ISBN9789021807133
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's264
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte863 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten