Een heel leven-   eReader eBook

Robert Seethaler • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 2 dagen geleden.

Een heel leven is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een heel leven gaat over de arbeider Andreas Egger. Een man die liefheeft, treurt en droomt, en die aan het eind van zijn leven met verbazing terugblikt op alles wat hij heeft meegemaakt.
Sinds verschijnen staat de roman onafgebroken in de bestsellerlijsten en Robert Seethaler werd door de Duitse boekhandel verkozen tot auteur van het jaar.  

Wanneer Andreas Egger in het dal wordt afgeleverd, is hij een jaar of vier. Niemand weet het precies. De boer Kranzstocker neemt hem met tegenzin in huis en Egger groeit op tot een knecht die zich van zijn eerste jaren niet veel meer herinnert dan een vaag gevoel van warmte. Als jongeman sluit hij zich aan bij een groep arbeiders die de eerste kabelbaan in de omgeving aanleggen en daarmee ook voor het eerst elektrisch licht en lawaai naar het dal brengen. Op de dag van een tragisch ongeval staat Egger ineens oog in oog met de liefde van zijn leven, Marie, die hij evenwel snel weer zal verliezen. Pas vele jaren later, wanneer de wereld een andere is geworden en Egger zijn laatste pad bewandelt, zal zij nog één keer bij hem zijn.

Dit boek in de pers

Seethaler vertelt in sprankelend proza Eggers verhaal van geboorte tot dood. Een heel leven is een portret met aansprekende details en een degelijke compositie. De metaforen zijn keer op keer raak en origineel. Het verhaal is eenvoudig, en toch schreef Seethaler geen simpel werk, maar een onderhoudende bespiegeling op het leven.  
NRC  

Een ingetogen roman over de mens die de strijd aangaat met de dood, een vertelling waarin de diepgang zich soms in een enkele zin openbaart.  
De Volkskrant  

Ontroerend vanaf de eerste pagina.  
Algemeen Dagblad  

Een mooie, korte roman over het leven van Andreas Egger.  
Het Parool  

Robert Seethaler behandelt in zijn roman het binnendringen van de moderne tijd in een afgelegen Alpendorp op een volkomen eigen, poëtische toon. Een in een knap gecomponeerd verhaal gevat leven. Een kalm poëtisch verhaal.  
Trouw  

Ook in zijn dunne roman Een heel leven valt die beknopte precisie op. Amper 158 pagina's heeft Seethaler nodig om het bewogen leven van Andres Egger te schetsen.  
Knack  

De zinnen van Seethaler zijn zacht als linnen en ritselen als jong blad in een vroege lente.  
Humo  

Zo zit Een heel leven vol met mooie beelden, humor en raadselachtige momenten, die ook bij herlezing blijven intrigeren en het boek een grote diepgang verlenen.  
Friesch Dagblad  

Een korte maar krachtig geschreven roman. Stilistisch perfect. De mythisch-episch gedragen toon past perfect bij dit boek over een eenzaam, hard bestaan op een eenzame, harde planeet.  
Dagblad De Limburger  

Seethaler is zijn stof helemaal meester en Andreas Eggers leven, zo onbeduidend en heldhaftig tegelijk, laat je niet onberoerd, of je nu wilt of niet.  
Cobra  

Een heel leven is een klein boek, maar het omspant een heel bestaan. Het is bovenal een poëtisch boek, bruusk en delicaat. Seethaler heeft naar de juiste woorden gezocht, en hij heeft ze gevonden.  
Die Zeit  

Wat een fantastische auteur is Robert Seethaler dat hij ons zo kan ontroeren met dit onvergetelijke boek.  
Frankfurter Allgemeine Zeitung  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over bergdorpen
  • lichte dromerigheid

Details:

Auteur(s)Robert Seethaler
UitgeverijDe Bezige Bij
ISBN9789023493396
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's79
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte880 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten