Dwalmgasten-   eReader eBook

Mischa Andriessen • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Dwalmgasten is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dwalmgasten is een bundel van uitersten, met gedichten over oorlogsgeweld en mensen die op de vlucht slaan, maar ook over grote levensvervullende liefdes, zoals die van het echtpaar aan wie het vergund is niet te hoeven meemaken hoe de ander sterft: ze veranderen tegelijk, zij in een linde, hij in een eik. Het liefdevolle en het verschrikkelijke sluiten elkaar niet uit maar vullen elkaar aan, de taal is dreigend en geladen. De dichter zoekt een verbindingspunt tussen het persoonlijke en het mythische, tussen de kleine en de grote verhalen.

Wie wil begrijpen, moet bewegen. Wie wil ervaren, moet open zijn, ook voor vreemde gasten open doen.

Dit boek in de pers

Met grote intensiteit en op een haast afgemeten toon schetst de dichter vlijmscherpe beelden en trekt een lijn van ontheemden uit de oudheid tot aan de vluchtelingen van vandaag.  
De Volkskrant  

Al die verschillende stemmen die uit al die (weerspannige) situaties door de tijd heen uit de bundel opstijgen, maken van Dwalmgasten een overweldigende bundel.  
Het Parool  

Het zijn bedrieglijk kalme regels, die je soms de adem benemen.  
Trouw  

En zo weet Andriessen in de meest geslaagde gedichten van deze bundel een onderhuidse zeggingskracht te leggen, die je niet loslaat.  
Friesch Dagblad  

Details:

Auteur(s)Mischa Andriessen
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023499459
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's80
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte884 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten