Drugs in het Derde Rijk-   eReader eBook

Norman Ohler • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 1 dag geleden.

Drugs in het Derde Rijk is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Een gedegen, uitstekend wetenschappelijk werk.' Ian Kershaw In de Tweede Wereldoorlog gebruikten Hitler, de nazi-legerleiding en soldaten op grote schaal drugs. Pervitin (methamfetamine), opiaten en morfine waren zeer gangbaar vanaf 1933. Dit is het eerste, veelomvattende boek over drugsgebruik in het Derde Rijk. Norman Ohler bestudeerde vele archieven en bronnen, zoals de logboeken van Hitlers lijfarts, en relateert het drugsgebruik van de nazi's aan militaire acties en historische gebeurtenissen. Het resultaat is een sensationeel boek dat leest als een thriller. Achterin Drugs in het Derde Rijk staan een bijdrage van dr. Stephen Snelders over Nederlands drugsgebruik tijdens WO II, en een bijdrage van de Duitse historicus Hans Mommsen. De Duitse wetenschapsjournalist Norman Ohler (1970) studeerde culturele wetenschappen en filosofie. Voor Drugs in het Derde Rijk wist hij van zijn ruime onderzoeksgegevens een toegankelijk, gedegen en interessant verhaal te maken, dat een unieke bijdrage levert aan onze kennis van en onze visie op Adolf Hitler en de Tweede Wereldoorlog. www.normanohler.com 'Een gedurfd, fascinerend boek.' Stern 'Zonder zijn drugsgebruik is Adolf Hitler niet te begrijpen.' Berliner Zeitung 'Overtuigt ook ervaren wetenschappers.' Süddeutsche Zeitung 'Ohler schrijft literatuur, een geschiedkundige variant van New Journalism.' Der Spiegel

Reviews & recensies

Lees hier welke rol drugsgebruik speelde in het Derde Rijk, en hoe Hitler soms onder invloed belangrijke beslissingen nam. Fascinerend gewoon.

Nu dacht ik dat toch werkelijk al alles over de Tweede Wereldoorlog onderzocht was, komt hier weer een nieuw onderwerp: het gebruik van drugs in die tijd. Eigenlijk natuurlijk logisch dat geestverruimende middelen een rol hebben gespeeld in deze chaotische periode. Wat een eyeopener! Voor de schrijver waren vooral de aantekeningen van Hitlers lijfarts Morell het interessantst. Deze toonden aan dat Hitler drugsverslaafd was. Terwijl de nazipropaganda Hitler neerzette als een geheelonthouder: geen drugs, geen vlees. Onder het nationaal-socialisme werd methamfetamine onder de naam Pervitin populair. Dit werd toen niet als een drug beschouwd, en mensen gebruikten het op dagelijkse basis, zoals je een kop koffie drinkt of aspirientje neemt. Was je moe? Neem Pervitin. Had je als vrouw geen zin in huishoudelijk werk? Een chocolaatje met methamfetamine deed wonderen. Dit prestatieverhogende middel maakte zijn gebruikers tijdelijk supermensen. Dat paste natuurlijk erg goed bij de nazi-ideologie. Maar Hitler gebruikte veel meer drugs om mentaal stabiel te blijven. Hij kreeg van zijn lijfarts vlak voor vergaderingen een Eukodal-injectie; een mix van heroïne en cocaïne.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over drugs
  • toegankelijke boeken over geschiedenis

Details:

Auteur(s)Norman Ohler
UitgeverijLuitingh Sijthoff
Vertaler(s)Roelof Posthuma
ISBN9789024572274
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte7588 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten