Dood werk-   eReader eBook

Maarten van der Graaff • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Dood werk is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

‘Nederland, ik schrijf dit niet zomaar, ik zoek naar je dood en gemeenschap. Ik zoek naar je waarheid en haat. Ik schrijf gedichten. Ik ben in de war. Ik zoek naar je lichaam. Ik ben oppervlakkig.’ ‘Een uiterst beweeglijk en vindingrijk dichter.’ – Jury C. Buddingh’-prijs 2014 ‘Vluchtautogedichten biedt uitzicht op een intrigerend oeuvre.’ – NRC Handelsblad

Dit boek in de pers

Van der Graaff is een dichter van nu, hij doet verslag, verkent zichzelf en zijn verhouding met de wereld. Vindingrijk en spottend schrijft hij zich een plaats in de poëzie. Hij is een dichter met lef.  
Trouw  

Het willekeurige, improviserende karakter van de gedichten is evident, het verleent ze een zweem van directheid en authenticiteit. Maar het behoeft geen betoog dat Van der Graaff over de plaatsing van ieder woord heeft nagedacht. Het zijn namelijk heel goede gedichten.  
De Groene Amsterdammer  

Maarten van der Graaff is de molotovcocktail van de Nederlandse poëzie.  
De Morgen  

Wat bij Van der Graaff gebeurt is vele malen interessanter dan een rond, afgesloten versje met het nodige zelfmedelijden. [...] De twijfels die naar voren komen in deze gedichten zijn het directe en noodzakelijke resultaat van de vorm van zelfonderzoek die in deze poëzie bedreven wordt. [...] Creatief en ondernemend, dat is deze bundel. [...] De tweeledigheid van dat zelfonderzoek - inclusief de daarmee gepaard gaande paradoxen en tegenstellingen - is vruchtbaar, zoals uit deze poëzie blijkt. Zo'n houding zou veel vaker aangenomen moeten worden.  
Tzum.nl  

Details:

Auteur(s)Maarten van der Graaff
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025445799
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's45
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte277 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten