De zoon-   eReader eBook

Jo Nesbø • eBook eci.nl lezers

€ 9,99

Direct downloaden

De zoon is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Sonny is de ideale gevangene. Hij vergeeft de zonden van zijn celgenoten en neemt de straf op zich van hen die ongestraft willen blijven. Zo vergaart hij zijn rust, informatie en een paar zakjes heroïne. Tot hij op een dag tijdens een biecht de ware toedracht van zijn vaders dood te horen krijgt.
De toegewijde inspecteur Simon Kefas werkt al jaren voor de politie van Oslo. Zijn voormalige partner, Sonnys vader, pleegde zelfmoord toen diens corruptiepraktijken aan het licht kwamen. Simon heeft zich nooit neergelegd bij de dood van zijn vriend, en als Sonny bij hem komt met nieuwe informatie besluiten de twee mannen hun vader en vriend te wreken.

Jo Nesbø (Oslo, 1960) is de succesvolste thrillerauteur van Noorwegen en won al vele prijzen voor zijn boeken. Zijn werk wordt in meer dan twintig landen uitgegeven, wereldwijd verkocht hij meer dan 25 miljoen exemplaren. De filmrechten van De zoon zijn verkocht aan Warner Bros.

Dit boek in de pers

De buitengewone Jo Nesbø speelt het gebruikelijke spelletje ‘aha!-huh?’ met de thrillerlezer op een gebruikelijk hoog niveau’ (…) ‘Het kaartenhuis van aanwijzingen en desinformatie is in de meeste boeken een schots en scheef gevaarte. Bij Nesbø oogt het ook achteraf netjes en dat is een grote prestatie in dit genre. Dát plus de zeer menselijke figuur Harry Hole – die uiteraard aan de drank is, overhoop ligt met zijn chef én geen liefdesrelaties kan onderhouden, maar als karakter toch veel meer vlees op de botten heeft dan de zogenaamd ‘uitgediepte’ fictieve speurders van schrijvers als Rankin en Cornwell – maakt Jo Nesbø’s laatste vier boeken zulke verslavende puzzels.  
NRC  

Nesbø bouwt een verhaal op met onderdelen die een genadeloos geheel vormen. Scherp opgeschreven.  
De Volkskrant  

De beste Scandinavische thrillerschrijver!  
De Telegraaf  

Jo Nesbø is er een meester in: steeds denkt de lezer in een bepaalde richting: de verkeerde. Knap gedaan.  
Algemeen Dagblad  

De zoon is niet alleen een knap geschreven misdaadroman, het boek stelt ook enkele belangrijke vragen. Verschaft inzicht daadwerkelijk verlossing? Voelen onschuld en onwetendheid niet beter aan dan een knagend plichtsbesef? Een complexe, donkere thriller, waarmee Nesbø zijn plaats aan de top bevestigt.  
Gazet Van Antwerpen  

Adem inhouden en doorlezen. De ene ontknoping volgt op de andere. Telkens wordt er weer een nieuw rookgordijn opgetrokken.  
Leeuwarder Courant  

Dit is Nesbø op zijn best.  
VN'S DETECTIVE & THRILLERGIDS  

De zoon, de nieuwe thriller van Jo Nesbø, is bruut en gewelddadig, maar hunkert ook naar liefde, compassie en vergeving. Hoe gewelddadig ook, Nesbø stopt zo veel liefde in De zoon dat het boek veel meer is dan een zaterdagavondthriller.  
KNACK FOCUS  


Reviews & recensies

Adembenemend en spannend kat- en muisspel

Geen Harry Hole, maar een lekker dik op zichzelf staand boek. Ik moest even in het verhaal komen, maar na een aantal hoofdstukken kon ik 'De zoon' niet meer wegleggen. Tot diep in de nacht heb ik doorgelezen! Wraak en corruptie, dat is de rode draad in het boek. Een constante strijd tussen goed en kwaad. Door de vele karakters en verhaallijnen is dit wel een boek waarbij je moet blijven opletten, maar hoe verder je het boek ingezogen wordt, hoe makkelijker dat wordt. De karakters van de drugsverslaafde, gevoelige, ontsnapte gevangene Sonny en de pientere politieman Simon met een bevlekt verleden zorgen voor een adembenemend en prachtig kat- en muisspel. 'De zoon' is een ander soort boek dan de boeken over Harry Hole, maar duidelijk herkenbaar als een echte Nesbo. Dit is ook een thriller vol geweld, emoties, boeiende personages, verrassende wendingen en verschillende verhaallijnen die uiteindelijk in een perfect plot bij elkaar komen. Ik hoop dat dit boek het begin is van een nieuwe reeks met Simon Kefas in de hoofdrol! Ik mis zijn personage nu al….

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over vaders en zonen
  • gruwelijke spanning uit Scandinavië

Details:

Auteur(s)Jo Nesbø
UitgeverijCargo
ISBN9789023486145
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's480
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1391 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten