De zanger van de wrok-   eReader eBook

Willem Otterspeer • eBook

€ 19,99

Direct downloaden

De zanger van de wrok is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In De mislukkingskunstenaar, het eerste deel van zijn Hermans-biografie, schetste Willem Otterspeer het beeld van een schrijver die zijn ambities telkens zo hoog opschroefde dat hij wel moest falen. Deze georkestreerde mislukkingen bleken een inspirerend effect te hebben op zijn creativiteit en schrijverschap.
In dit tweede en laatste deel van de biografie laat Otterspeer zien hoe de rancune zich een weg vreet in het leven van Willem Frederik Hermans. De ene na de andere vriend wordt de deur gewezen, zijn wetenschappelijke carrière lijdt schipbreuk en ook zijn persoonlijke leven brandt op in toenemende eenzaamheid. De verhuizing, begin jaren zeventig, naar zijn geliefde Parijs verergert die eenzaamheid alleen maar. Angst en achterdocht, wrok en wraak vormen de definitieve determinanten van zijn bestaan. In De zanger van de wrok komt de levensbeschrijving van een van de belangrijkste figuren uit de naoorlogse Nederlandse literatuur tot een even grootse als ontluisterende conclusie.

Over De mislukkingskunstenaar:
‘Aangrijpend, scherp en overtuigend portret van Hermans.’ **** – de Volkskrant

‘De mate waarin Otterspeer zich heeft ingegraven in het werk van Hermans is bewonderenswaardig. Een schatkamer voor Hermansliefhebbers.’ – NRC Handelsblad

‘De mislukkingskunstenaar is geschreven met veel flair en gevoel voor afwisseling. Otterspeer schakelt tussen de biografische feiten, uitweidingen over Hermans’ vakgebied als wetenschapper, de literatuur en de liefde.’ – De Standaard

‘Willem Otterspeer heeft slag van puntige formuleringen. De grote kracht van Otterspeers boek zit hem in de afgewogen en psychologisch subtiel beredeneerde manier waarop hij laat zien hoezeer Hermans het product van zijn afkomst was en bleef. De biograaf is een gedreven verteller, een meer dan bekwame stilist en hij beschikt over de durf om het leven en werk van zijn personage in te ramen binnen een ferm uitgesproken visie. Otterspeer is bereid om zijn personage neer te zetten als een mens, compleet met alle beperkingen en eigen aardigheden.’ – Trouw

Dit boek in de pers

Die biografie valt overtuigd toe te juichen, niet alleen om de manier waarop ze het leven, het werk en de persoonlijkheid van W.F. Hermans in kaart brengt, kennelijk gebaseerd op een immense hoeveelheid precies geregistreerd bronnenmateriaal, maar ook om de manier waarop ze is uitgewerkt.  
KNACK.BE  

Wat je wilt lezen in een biografie, zijn dingen die je niet weet. Aan die behoefte voldoet De zanger van de wrok ruimschoots.  
Het Parool  

Deze biografie is geschreven zoals het hoort, objectief, informatief, helder. ik las de kleine 1200 pagina’s in één ruk uit.  
Trouw  

De wonderlijke luciditeit van zijn zelfkwellerij, de onnavolgbare combinatie van inzicht en sadomasochisme zijn welsprekend in kaart gebracht, niet de geringste verdienste van deze biografie.  
NRC  

Willem Otterspeer verdient ons diepste ontzag voor zijn overdonderende kennis van zaken en het grote analytische inzicht waarmee hij werk en leven van Hermans tegemoet treedt en met elkaar in verband brengt.  
De Morgen  

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • serieuze verhalen over serieuze onderwerpen
  • persoonlijke verhalen over schrijvers en dichters

Details:

Auteur(s)Willem Otterspeer
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023488682
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte5452 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten