De wreedheid-   eReader eBook

Nicola Lagioia • eBook

€ 19,99

Direct downloaden

De wreedheid is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In een warme voorjaarsnacht loopt een jonge vrouw midden op de provinciale weg. Ze is naakt en zit onder het bloed. Als ze een paar uur later levenloos bij een parkeergarage wordt gevonden, komt aan het licht wie ze is: Clara Salvemini, de oudste dochter van de invloedrijkste aannemer ter plaatse, die zichzelf wijsmaakt dat hij alles voor zijn kinderen doet maar uiteindelijk alles en iedereen kapotmaakt.

Alle betrokkenen zeggen dat het zelfmoord is, maar klopt dat wel? Wat had Clara te maken met de zaken van haar vader? En kan haar band met haar broers en zusje – met name met Michele, de schuwe, labiele, opstandige halfbroer – bij haar dood een beslissende rol hebben gespeeld?

Tegen de achtergrond van de rijke buitenwijken in Bari ensceneert Nicola Lagioia met zijn oorspronkelijke beeldentaal het drama van een gezin dat tussen overdaad en ondergang balanceert. Zijn suggestieve stijl zuigt de lezer een labyrint in van emoties, geheimen en onthullingen: een confrontatie met verbijsterende wreedheid.

Dit boek in de pers

Een ijzingwekkende schets van de oude en nieuwe problemen die het Zuiden teisteren.  
Trouw  

Prachtige roman die in Italië al prijzen in de wacht sleepte.  
Marie Claire  

Lagioia vertelt met dodelijke ernst en in absolute rust en grote kalmte een verhaal dat genadeloos een familie, een stad, een regio en een land in verval in beeld brengt met de mens als tragische held, schuilgaand achter een façade van schone schijn en schone handen.  
Dagblad De Limburger  


Reviews & recensies

Wat is deze roman beeldend geschreven en ingenieus gecomponeerd!

‘Winnaar Premio Strega 2015’ prijkt er trots op de cover van ‘De wreedheid’ van Nicola Lagoioia. Dat het boek bekroond is met de belangrijkste Italiaanse literatuurprijs lijkt niet meer dan logisch. Want wat is deze roman beeldend geschreven en ingenieus gecomponeerd. Het verhaal begint overrompelend. Een naakte vrouw doolt ’s nachts door de straten van Bari en belandt uiteindelijk op de provinciale weg. Ze zit onder het bloed. Wanneer ze een paar uur later dood wordt gevonden in een parkeergarage, blijkt al snel dat ze de oudste dochter is van de invloedrijke aannemer Vittorio Salvemini (alleen al voor dit soort namen wil je dit boek lezen!). Lagioia schets vervolgens vanuit telkens verschillende perspectieven de geschiedenis van een familie die tussen ‘overdaad en ondergang balanceert’ en laat zien hoe beslissend onze jeugd is en wat macht doet met mensen. Dat hij daarbij soms wel heel vergezochte metaforen gebruikt, vergeef je hem als lezer.

Bekijk alle reviews van Art Rooijakkers 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over familiedrama's
  • Italiaanse auteurs

Details:

Auteur(s)Nicola Lagioia
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
Vertaler(s)Els van der Pluijm
ISBN9789023495451
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's357
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1269 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten