De wonderen van de heilbot-   eReader eBook

Oek de Jong • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De wonderen van de heilbot is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In de jaren dat hij werkte aan 'Hokwerda s kind' registreerde Oek de Jong in zijn dagboek de wonderlijke ontstaansgeschiedenis van deze roman. Hoe een kort verhaal voor een daklozenkrant uitgroeide tot een grote roman valt in 'De wonderen van de heilbot' stap voor stap te volgen. Dit verhaal is in een brede bedding gelegd van notities over inspiratiebronnen als zeilen, hardlopen, schilderkunst en natuur, de plekken waar gewerkt wordt en het leven met de geliefde. Het is een intiem boek van de schrijver die in 'Hokwerda s kind' excelleerde in de verbeelding van het intieme. In 'De wonderen van de heilbot' toont Oek de Jong beurtelings zijn kwaliteiten als romanschrijver en essayist: beeldende beschrijvingen van een spectaculaire zeiltocht, een oeroude Kruisiging in Umbria en een ontroerende uitvoering van de Goldberg-variaties worden afgewisseld met beschouwende passages over het scheppingsproces, het werk van Tsjechov, Carver, Kawabata en Meister Eckhart en het gevecht met de melancholie. 'A poet should build us his world,' schreef Ezra Pound. Met 'De wonderen van de heilbot' heeft Oek de Jong een verrassende stap gezet en aan zijn universum een nieuwe ruimte toegevoegd.

Dit boek in de pers

Deze Begleitband bij een roman die uit een diepe duisternis kwam, is een fascinerend boek geworden. De wonderen van de heilbot noopt tot lezen en herlezen.  
De Volkskrant  

De wonderen van de heilbot is opnieuw een proeve van het niet aflatende talent van Oek de Jong. Prachtig.  
Het Parool  

Het is een dagboek dat zich nestelt in de warmte van zijn vorige en geniale roman Hokwerda's kind. [...] De organische eenvoud was een van de geniale aspecten van Hokwerda's kind. Het leek allemaal zo soepel en licht geschreven en zo vol leven. Nu je weet hoeveel constructie erachter schuilging, neemt je bewondering alleen maar toe.  
De Standaard  

Ik las De Heilbot in één ruk uit. Ik vind het een fantastisch boek. Het is zo los en licht geschreven, zo intiem en tegelijkertijd open, ernstig en frivool. Oek de Jong heeft iets gedaan dat in Nederland heel lang niet is gedaan: hij heeft een dagboek geschreven dat interessant is en leest als een trein. Het ontwikkelingsproces van 'Hokwerda's kind' is een onderwerp voor jarenlange studie aan diverse faculteiten. Ik kan me niet herinneren dat ik eerder zo uitputtend en zo boeiend die worsteling met vorm en inhoud, plot en karakter beschreven heb gezien.  
MARCEL MORING  

Ik heb in lange tijd niet zo’n hevige fysieke ervaring bij het lezen gehad. Dit is zijn meest emotionerende boek.  
JAN SIEBELINK  

Details:

Auteur(s)Oek de Jong
UitgeverijAtlas-Contact
ISBN9789025442835
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's228
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte403 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten