De wolkenridder-   eReader eBook

M.M. Schoenmakers • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De wolkenridder is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het is zomaar een avond in september als Gerlof Verdegaal, een 49-jarige planoloog, met een paar schaarse bezittingen in een plunjezak zijn huis uit loopt, vrouw en kinderen achter zich latend. Hij richt een eenvoudig onderkomen in bij een transformatorhuisje in een stadspark, als tussenstation op zijn reis.

Maar het verleden blijft aan hem trekken. Steeds komt dat beeld bij hem terug van dat moment in de hal, de laatste keer dat hij met zijn vrouw sprak, zich omkeerde en vertrok. Ging hij uit zichzelf weg, of werd hij weggestuurd?
De wolkenridder is een eigentijdse roman over een man die, op zoek naar de betekenis en waarde van zijn wurgend bestaan, ervoor kiest te verdwijnen.

Dit boek in de pers

Een beeldschone roman over iemand die leert loslaten. Waren er maar méér van dit soort boeken, méér van dit soort schrijvers.  
NRC  

Dit boek vergeet je niet vlug omdat het raakt aan ons menszijn, onze behoefte ons verbonden te voelen met gelijkgestemden. En dat alles ook nog eens prachtig (op)geschreven.  
DWDD  

De wolkenridder' is het indringende maar ook tragikomische verslag van een maatschappelijke neergang. (...) Geschreven in mooie, heldere taal is 'De wolkenridder' een roman die je anders doet kijken naar de schreeuwers op straat, de verkoper van de daklozenkrant, de maatschappelijke paria's.  
Trouw  

Eigentijds, psychologisch en recht uit het hart.  
ZIN  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over midlifeproblemen
  • romans over persoonlijke problemen

Details:

Auteur(s)M.M. Schoenmakers
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023490876
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1126 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten