De verlosser-   eReader eBook

Jo Nesbø • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

De verlosser is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het is bijna kerst in Oslo en mensen hopen op de komst van een verlosser, een nieuwe leider, een nieuwe liefde. In plaats daarvan wordt de stad opgeschrikt door twee brute moorden. Eerst wordt in een container het lichaam van een junkie gevonden, en vervolgens wordt een vooraanstaand lid van het Leger des Heils doodgeschoten. Politiecommissaris Harry Hole, die zelf zijn redding zoekt in een fles whisky, bijt zich vast in de moordzaken en ontmoet daarbij de kwetsbare heilsoldate Martine. Terwijl hun liefde opbloeit wordt het onderzoek steeds gecompliceerder, zeker als blijkt dat er een huurmoordenaar bij betrokken is die zijn gezichtsspieren zo kan manipuleren dat hij vrijwel onherkenbaar is.

De verlosser is het zesde boek van Jo Nesbø met de eigenzinnige, maar briljante commissaris Harry Hole in de hoofdrol. Het rechtvaardigt eens te meer Jo Nesbø's plek aan de internationale top van thrillerschrijvers.

Dit boek in de pers

De buitengewone Jo Nesbø speelt het gebruikelijke spelletje ‘aha!-huh?’ met de thrillerlezer op een gebruikelijk hoog niveau’ (…) ‘Het kaartenhuis van aanwijzingen en desinformatie is in de meeste boeken een schots en scheef gevaarte. Bij Nesbø oogt het ook achteraf netjes en dat is een grote prestatie in dit genre. Dát plus de zeer menselijke figuur Harry Hole – die uiteraard aan de drank is, overhoop ligt met zijn chef én geen liefdesrelaties kan onderhouden, maar als karakter toch veel meer vlees op de botten heeft dan de zogenaamd ‘uitgediepte’ fictieve speurders van schrijvers als Rankin en Cornwell – maakt Jo Nesbø laatste vier boeken zulke verslavende puzzels.  
NRC  

Ook al is het verhaal van de verlosser natuurlijk fictie, Nesbø overgiet het met een sausje dat een hoog waarheidsgehalte heeft. Daarmee levert hij een aangrijpend verhaal af met spanning, de nodige plotwendingen, romantiek en natuurlijk verrassingen. Gewoon een goed product uit Noorwegen.  
CRIMEZONE.NL  

Met zijn zesde roman rond commissaris Harry Hole bewijst Nesbø nog maar eens dat hij na omzwervingen als profvoetballer, beurshandelaar en muzikant zijn het schrijven van pageturners zijn roeping heeft gevonden.  
Knack  

Keer op keer bedenkt Nesbø ingewikkelde, complexe intriges waarin hij de lezer moeiteloos op het verkeerde been zet. Met Harry Hole heeft Nesbø een held die de vergelijking met Ian Rankins Rebus moeiteloos kan doorstaan. Zijn plots zijn beter dan die van Rankin.  
De Morgen  

'Boeiende karakters, interessante plotwendingen, snelheid en de nodige morele kwesties. De verlosser heeft het allemaal.  
VN DETECTIVE & THRILLERGIDS  

Fraai en intelligent spel van Nesbø die zich laat kennen als een auteur die als geen ander in staat is 500 bladzijden lang een magnifieke spanningsboog vol te houden.  
HET FRIESCH DAGBLAD  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • gruwelijke spanning uit Scandinavië
  • detectives over politiezaken

Details:

Auteur(s)Jo Nesbø
UitgeverijCargo
ISBN9789023448655
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's496
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1583 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieHarry Hole
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten