De Tweede Helft-   eReader eBook

Roddy Doyle, Roy Keane • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De Tweede Helft is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In zijn biografie De tweede helft vertelt Manchester United-icoon Roy Keane openhartig over zijn carrière als profvoetballer en de tijd erna. Keane speelde jaren onder Sir Alex Ferguson als aanvoerder bij Manchester United en voor het nationaal elftal van Ierland. Hij werd door velen gezien als een harde, soms meedogenloze vechter. Zijn status als grootse voetballer staat buiten kijf, maar buiten (en binnen) het veld zorgde Keane vaak voor ophef. In dit boek vertelt hij onder andere over zijn vechtpartij met Peter Schmeichel, zijn onenigheid met Sir Alex Ferguson en zijn leven als topvoetballer, maar ook over de tijd erna, hoe hij zichzelf opnieuw uitvond en coach en radiopersoonlijkheid werd. Geschreven met Roddy Doyle.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een heerlijk, goed geschreven voetbalboek met vele herinneringen, feiten en meningen.

Van geniale speler naar geniale manager, dat is misschien wel de samenvatting van het bewogen voetballeven van Manchester United-legende Roy Keane. Zijn autobiografie ‘De tweede helft’, die hij samen met Roddy Doyle schreef, is een “boekje open” over zijn tijd als topspeler. Vooral de keuze voor de Booker Prize winnaar Doyle is goed uitgepakt. Het boek bladert lekker weg en leest bij vlagen echt als een jongensroman. Het lijkt wel een tragisch lot dat juist de mensen die het meest succesvol zijn in wat ze doen, vaak ook lastige karaktereigenschappen hebben die ze aardig in de penarie kunnen brengen. Is het verwendheid, is het koppigheid? Feit is dat Keane met Sir Alex Ferguson, voor wie hij werkte, vaak onenigheid had en hij noemt Ferguson niet eenmaal Sir in het boek. De vechtpartij met Schmeichel is een ander bekend voorbeeld van het onberekenbare karakter van Keane. Nadat zijn heupen hem in de steek lieten, kreeg hij de managementfunctie voor Sunderland aangeboden, en dan openbaart zich echt hoe hij zijn keuzes zwaar laat beïnvloeden door gevoel en intuïtie. Met een stalen grip op de teamleden en met vrijwel nooit een misser. Een heerlijk, goed geschreven voetbalboek met vele herinneringen, feiten en meningen.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Roddy Doyle, Roy Keane
UitgeverijKosmos Uitgevers
Vertaler(s)Ela Schrijber, Joost van der Meer
ISBN9789021559131
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's203
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte815 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten