De tsaar van liefde en techno-   eReader eBook

Anthony Marra • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De tsaar van liefde en techno is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In de jaren dertig krijgt een mislukte kunstenaar in de Sovjet- Unie het bevel om politieke dissidenten te verwijderen uit officiële foto's en kunstwerken, te beginnen met zijn eigen, in ongenade gevallen broer. Wanneer er een betoverende afbeelding van een datsja op zijn bureau belandt, begint de kunstenaar portretten van zijn broer toe te voegen aan de illustraties die hij hoort te censureren.

Dit subversieve besluit echoot door in de daaropvolgende decennia en brengt de verhalen samen van een legendarische ballerina en haar kleindochter, een blinde kunstrestaurator, een gepensioneerde gangster, een weduwnaar die zijn vrouw voor het laatst zag in die datsja en een soldaat die gevangenzit in een put, met als enige bezit een cassettebandje dat een laatste boodschap van zijn familie bevat.

Dit boek in de pers

Marra's verhalen zijn vaak aandoenlijk. Het zijn deerniswekkende en ijzingwekkende verhalen over mensen die niets benijdenswaards meemaker.  
Trouw  

Hoe een rasechte Amerikaan als een onvervalste bolsjewiek een Russisch boek schrijft. Uitstekend schrijfwerk afgeleverd, kameraad Marra!  
Hebban.nl  

Elk verhaal afzonderlijk is een juweel, maar het boek als geheel is meer dan dat. Een mirakel.  
The New York Times  

De tsaar van liefde en techno is een intelligent gecomponeerd en met kennis van zaken geschreven boek. Bovendien beschikt Marra over een mooie stijl. Hij gaat complexe en lange zinnen niet uit de weg, maar verliest nooit de draad. Menige zin bevat een verrassende wending. Een boek, kortom, dat veel leesgenot biedt en waaruit veel valt te leren.  
Leeuwarder Courant  

De roman sterft van de bloedmooie verhalen die je raken tot op het bot.  
Dagblad De Limburger  

Het heeft meteen een briljant, symbolisch hoofdpersonage. Een ontroerend en hilarisch panorama van zeven decennia liefde, verraad en dramatische ironie in de voormalige Sovjet-Unie.  
VPRO Gids  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de Sovjet-Unie
  • romans over kunst

Details:

Auteur(s)Anthony Marra
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Hi-En Montijn
ISBN9789023498360
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1050 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten