De stilte der zee-   eReader eBook

Vercors • eBook

€ 4,99

Direct downloaden

De stilte der zee is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een Duitse officier wordt ingekwartierd bij een Fransman en zijn nichtje. De sfeer is ijzig. Geen woord wensen de Fransen met hun bezetter te wisselen. Maar gaandeweg raken de broer en zijn nicht in de ban van deze rijzige Germaan, die in niets beantwoordt aan het clichébeeld van de nazi. De stilte der zee kwam in de oorlogsjaren via via bij de ondergrondse Bezige Bij terecht. Tijdens het productieproces vielen de drukproeven in handen van de Gestapo. Twee drukkers en een typograaf werden gedood. Zo heeft deze kleine roman niet alleen het verzet tot onderwerp, maar is ook de ontstaansgeschiedenis daar nauw mee verweven.

Ter gelegenheid van 70 jaar bevrijding verschijnt De stilte der zee in een nieuwe uitgave, van een voorwoord voorzien door Bezige Bij-directeur Henk Pröpper.

Dit boek in de pers

Le silence de la mer, een aangrijpende parabel over het Franse verzet gedurende WO II, was tijdens mijn middelbare schooltijd verplichte literatuur. (...) Vercors had weinig woorden nodig om de complexe loyaliteiten in oorlogstijd op te roepen  
NRC  

Het is een lekker kleine roman en een beeldschone bovendien.  
De Volkskrant  

Een krachtig, intiem en inzichtelijk portret.  
Nu.nl  

Details:

Auteur(s)Vercors
UitgeverijDe Bezige Bij
Vertaler(s)Frans de Haan
ISBN9789023494638
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's54
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1164 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten