De schim-   eReader eBook

Jo Nesbø • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

De schim is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Na drie jaar in het buitenland keert Harry Hole terug naar Oslo om een schijnbaar opgeloste drugsmoord te onderzoeken. Een jonge junkie, Gusto Hanssen, lijkt te zijn omgebracht door een vriend. De zaak is gesloten en de dader is veroordeeld. Maar Hole heeft zo zijn twijfels over de manier waarop de zaak is afgehandeld, en gaat zelf op onderzoek uit.
Hole bezoekt de veroordeelde in de gevangenis, en is geschokt als hij ziet wie hij voor zich heeft. Het is het begin van een onmogelijke zoektocht naar een moordenaar die als een geest door de straten van Oslo rondwaart.

Dit boek in de pers

Nesbø bouwt een verhaal op met onderdelen die een genadeloos geheel vormen. Scherp opgeschreven.  
De Volkskrant  

Spannønd. Nesbø’s stijl is sober en stoer, zijn plotopbouw sterk.  
VIVA  

De schim is opnieuw een verschrikkelijk goed boek.  
Trouw  

Nesbø verstaat de kunst om diverse verhaallijnen langs elkaar te kunnen laten lopen zonder dat het gekunsteld lijkt. Want personages als Harry Hole zijn levensecht, evenals Rakel, haar met zichzelf worstelende zoon Oleg. En dan is er natuurlijk dat sinistere ratje (waar nog een stevige finaleverrassing zit) en de thrilling plot. Met bijna 550 pagina’s een heleboel waar voor je dukaten.  
Nu.nl  

Soepel vertaald door Annelies de Vroom. (…) Alles is nieuw. Niets is veranderd. Dit is Nesbø op zijn best.  
VN DETECTIVE & THRILLERGIDS  

De fantastische verteltrant van Nesbø maakt van een doorsnee politieroman een levendige, lijvige thriller waarin drugs en de bijbehorende sidekicks, geld en macht, een spoor van dood, verderf en corruptie achterlaten in Oslo. Hij toont zonder overbodige dramatiek wat drugs doen met de betrokkenen. Mooi ook is Nesbø’s metafoor over het leven van een moederrat die in elk hoofdstuk ‘aan het woord komt’. Overleven is het enige dat telt.  
NOORDHOLLANDS DAGBLAD  

Jo Nesbø is een topschrijver. Vooral in zijn thrillers met inspecteur Harry Hole is hij op dreef. De schim is een absolute aanrader.  
PANORAMA  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • detectives over schuld
  • gruwelijke spanning uit Scandinavië

Details:

Auteur(s)Jo Nesbø
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023468554
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's544
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2189 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieHarry Hole
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten