De nieuwe democratie-   eReader eBook

Willem Schinkel • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

De nieuwe democratie is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Nederland heeft geen Nationaal Historisch Museum nodig, nu het zelf tot museum verworden is: cultureel behoudzuchtig, gerontocratisch, en zwaar beveiligd. De ideologieën van Museum Nederland zijn uitgeput, zijn macht is uitgewerkt en zijn geld is uitgegeven. In deze tijd van crisis geeft Willem Schinkel in De nieuwe democratie een aanzet tot democratische vernieuwing. Want is democratie tegenwoordig niet nog slechts een boekhoudtechniek? Hoe kan een politiek die het steeds moet afleggen tegen de financiële markten opnieuw worden vormgegeven? Juist nu werkelijke alternatieve manieren om de politiek vorm te geven minder denkbaar dan ooit lijken, komt het aan op nieuwe antwoorden op deze vragen.

Schinkel pleit voor een nieuwe politisering. Tegen de macht van markt en massamedia in, ontwerpt hij een nieuwe Raad van State als bron van kritische tegenmacht. En tegen gemakkelijke kritiek op populisme en nationalisme in, pleit hij voor een kritisch nationalisme dat de natie als een utopisch project in plaats van een museaal project beschouwt. Hij breekt vastgeroeste debatten open over economie, integratie, cultuur en natie, recht, religie en ecologie en laat zien hoe we kunnen komen tot alternatieve politieke denkwegen.

Dit boek in de pers

Een belangrijk boek. En een verontrustend boek.  
NRC  

Schinkel schreef een radicaal boek met een pleidooi voor radicale democratie.  
NRC  

Een bikkelharde, verontrustende diagnose van het huidige politiek-maatschappelijk klimaat. Pikant, scherpzinnig en volstrekt eigenzinnig... Boeiend als tegendraads denkpamflet.  
De Volkskrant  

Laten we weer utopisch denken.  
Vrij Nederland  

Heeft u genoeg van terugkijken? Wilt u af van vastgeroeste meningen? Dan is De nieuwe democratie verplichte lectuur. Een mooi perspectief op een nieuwe samenleving.  
Haarlems Dagblad  

Een zeer rijk werk... De kracht van 'De nieuwe democratie' is dat het je vragen doet stellen omdat het je beter naar de politiek doet kijken.  
CUTTINGEDGE  

Details:

Auteur(s)Willem Schinkel
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023481430
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's264
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1020 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten