De mythe van het economisme-   eReader eBook

Jesse Klaver • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 6 dagen geleden.

De mythe van het economisme is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Ik wil de status quo doorbreken’, zei Jesse Klaver bij zijn presentatie als fractievoorzitter van GroenLinks. ‘Het is mijn inzet om de steeds sterkere tendens om iedere maatschappelijke kwestie te reduceren tot een rekensom tegen te gaan. We weten van alles de prijs maar van bijna niks de waarde.’

Jesse Klaver maakte een stormachtige entree in de Nederlandse politiek. Hij was het die het debat over de ongelijke vermogensverdeling in Nederland aanzwengelde door de Franse econoom Thomas Piketty naar de Kamer te halen. Hij was het ook die opzien baarde met zijn reprimande aan het adres van ABN Amro-commissaris Van Slingelandt en met zijn strijd tegen belastingontwijkende multinationals. Nu is hij de jongste fractievoorzitter in de parlementaire geschiedenis.

In De mythe van het economisme vertelt Klaver over zijn eigen achtergrond, zijn ervaringen in de Tweede Kamer, en over zijn verzet tegen de economisering van de samenleving. In dit boek analyseert Klaver het economisme, schetst alternatieven en geeft een stem aan een groeiende onderstroom in de samenleving. Hij is ervan overtuigd dat het anders kan.

Dit boek in de pers

Het boek is de moeite waard, omdat Klaver net zoals Jeremy Corbyn in Groot-Brittannië een leegte op links invult.  
NRC  

In zijn boek doet hij een oprechte poging zijn visies te formuleren. Als hij woord houdt en blijft schrijven, kan Klaver uitgroeien tot een eminent politicus  
Het Parool  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een stem voor de groeiende onderstroom in de samenleving

Volgens Jesse Klaver is het een steeds sterker wordende tendens om iedere maatschappelijke kwestie te reduceren tot een rekensom. De nieuwe fractievoorzitter van Groenlinks, de jongste in de parlementaire geschiedenis, is overtuigd dat het anders kan én moet. Hij haalde de Franse econoom Thomas Piketty naar de Kamer om een debat over de ongelijke vermogensverdeling te starten. Hij baarde opzien met zijn strijd tegen de belastingontwijkende multinationals. In dit boek komt hij persoonlijk aan het woord in een boeiende vertelling over zijn eigen achtergrond en zijn ervaringen in de politiek.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • essays over politiek
  • uitdagende non-fictieverhalen

Details:

Auteur(s)Jesse Klaver
UitgeverijDe Bezige Bij
ISBN9789023496182
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's116
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte684 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten