De lachende monsters-   eReader eBook

Denis Johnson • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De lachende monsters is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Ronald Nair noemt zichzelf Deens, maar reist met een Amerikaans paspoort. Na ruim tien jaar afwezigheid keert hij terug naar Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone. Daar heeft hij afgesproken met zijn vriend Michael Adriko, samen met wie hij ooit grof geld verdiende tijdens de burgeroorlog. Adriko is een Afrikaanse gelukszoeker die naar eigen zeggen heeft meegevochten met het Ghanese leger, de Koeweiti en de Amerikaanse groene baretten.

De reden voor hun ontmoeting hoewel Nair weet dater nog andere redenen moeten zijn is Adrikos aanstaande huwelijk met de Amerikaanse studente Davidia. Gedrieën reizen ze af naar het grensgebied tussen Oeganda en Congo, waar de bruiloft zal plaatsvinden. Maar Nair wordt gevolgd door Interpol, de Mossad en de mi6, en bevindt zich plots in een web van lust en verraad, tegen de achtergrond van waar geweld aan de orde van de dag is.

Dit boek in de pers

Elk boek van Johnson telt tientallen zinnen die beter zijn dan menig oeuvre. (…) Een genot. Niet zoals een chocoladetaartje een genot is, maar zoals een whisky sour, op een te klamme nacht in een te ver land dat half echt voelt en half gedroomd.  
NRC  

De veelzijdige schrijver Denis Johnson heeft dit keer een spionageachtige roman afgeleverd. In een verraderlijk Afrika voltrekken zich bijna hallucinatoire gebeurtenissen. (...) Klassiekers uit de spionageroman maken hun opwachting. Maar waar die ingredienten in een gewone spionageroman tot bloedstollende confrontaties en heroische actie zouden leiden, toont Johnson zijn lezers vooral een wereld van platvloers opportunisme, falende communicatie en menselijk onvermogen.  
De Volkskrant  

Een cultschrijver met een duizelingwekkende veelzijdigheid. ... Een wervelende literaire spionageroman. Een waar spiegelpaleis aan intriges. ... Maar de grootste kracht is ook nu weer Johnsons proza: zijn grimmige oneliners en vervreemdende, filmische beelden; de manier waarop hij de sfeer van Afrika in Graham Greeneachtige details tot leven wekt en je meevoert in zijn moderne Heart of darkness.  
Het Parool  

Een eigentijdse 'Heart of Darkness'. ... De wereld is een onherbergzaam, surrealistisch oord bij Denis Johnson, maar hij schildert hem zo overtuigend als een 21ste-eeuwse Jeroen Bosch.  
Trouw  

Tijdens het lezen van De lachende monsters moest ik achtereenvolgens denken aan Don DeLillo, John Le Carre, Graham Greene en Joseph Conrad ( Heart of Darkness). Jazeker, hij heeft dat niveau van die groten gehaald, die kan hij in zijn zak steken.  
Vrij Nederland  

Een literaire prestatie. ... Johnson is een meester van het sprekende detail, daarin maakt hij de Afrikaanse 'droogte' voelbaar en weet hij diep in het Congolese 'Heart of Darkness' door te dringen. (..) De lachende monsters is een veelstemmig lied met bewust aangebrachte valse en dubbelzinnige tonen.  
De Groene Amsterdammer  

Een bloedstollend verhaal waarmee Johnson zich als schrijver bij de grootsten mag voegen.  
Marie Claire  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over spionage
  • boeken over Afrika

Details:

Auteur(s)Denis Johnson
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Peter Bergsma
ISBN9789023488590
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte773 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten