De laatste wildernis-   eReader eBook

Robert Macfarlane • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Zijn er nog ongerepte plekken te vinden waar de natuur ongestoord haar gang kan gaan? Of is alles al gecultiveerd, bewoond en geasfalteerd? Robert Macfarlane vraagt zich af of werkelijke wildernis nog bestaat en trekt erop uit om de natuur te ondergaan. Hij klimt in bomen, zwemt in grotten, doorkruist hooglanden en overnacht op heuveltoppen en afgelegen stranden.

Deze prachtige evocatie van de wildernis leest als een reisverslag, een geschiedenis van het landschap, een cultuurgeschiedenis van natuuressayisten, en als een hartstochtelijk pleidooi voor het behoud van de natuur. Vertaler Nico Groen kreeg een eervolle vermelding van de jury van de Filter Vertaalprijs 2009 voor zijn vertaling, die 'uitstekend de poëtische toon van de vele landschapsbeschrijvingen en daardoor ingegeven filosofische mijmeringen treft'.

Dit boek in de pers

Macfarlane voelt en ervaart de historische lagen van een landschap en ontvouwt het voor de lezers als een plot.  
NRC  

Macfarlane beschrijft de laatste ongerepte plekken van Groot-Britannië en Ierland met een prachtige mengeling van directe ervaringen en filosofische gedachten. Hij is een sensitieve intellectueel, die met al zijn kennis de bibliotheek verlaat en een eenzame, ijzige winternacht doorbrengt op de top van Ben Hope.  
Het Parool  

Een grandioos boek. Een boek dat je kan voelen. Poëzie wordt lijfelijk, schoonheid iets heel fysieks. Prachtige taal - en zeer mooi vertaald. De auteur verweeft woorden met elkaar tot zingende zinnen  
De Standaard  

De laatste wildernis is een hoogst actueel en monter boek. Het is absoluut de moeite waard om deze levenslustige reis met Macfarlane te maken.  
The Guardian  

Details:

Auteur(s)Robert Macfarlane
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023442370
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's352
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1457 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten