De kracht van het nu-   eReader eBook

Eckhart Tolle • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 1 dag geleden.

De kracht van het nu is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Tolle's praktische en mystieke boodschap reikt ons transcendente waarheden aan die ons vrij maken. Om de weg te gaan die wordt beschreven in De kracht van het Nu dien je de identificatie met je analytische geest en het daardoor gecreëerde onechte zelf, het ego, te laten varen. We zijn ons denken niet. We kunnen onszelf van psychische pijn verlossen. Je authentieke kracht wordt pas gemobiliseerd door je over te geven aan het Nu. Hier vinden we vreugde en zijn we in staat ons ware zelf te omarmen. Daar komen we er ook achter dat we al `heel' en `volmaakt' zijn. Velen zullen tijdens het lezen van dit boek vaststellen dat de grootste blokkades om in het Nu te komen onze relaties zijn, dat wil zeggen de manier waarop we in onze relaties staan. Relaties kunnen echter ook een toegang zijn om tot verlichting te komen, mits we ze wijs benutten zodat ze bijdragen aan onze bewustwording en we daardoor in staat zijn meer liefde te geven. Als we volledig aanwezig kunnen zijn en iedere stap in het Nu kunnen zetten, kunnen we de werkelijkheid ervaren van zaken als `overgave', `vergeving' en `het onnoembare'. Zo kunnen we onszelf openstellen voor de transformerende ervaring van De kracht van het Nu.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een zeer nuttig boek waarin Tolle je meeneemt naar de tijdloze toestand van intens bewuste aanwezigheid in het nu

Een klassieker. Het is geen gemakkelijk boek. Het vraagt een open geest én zoals Tolle zelf heeft meegemaakt, een persoonlijke aanleiding om te zoeken naar de kracht van het nu. Het boek laat zien hoe geconditioneerd we zijn. Ik denk dus ik besta (Descartes) is hier een voorbeeld van. Het boek maakt je eerst bewust, brengt je dan naar een metaniveau (over je eigen denken) met als overtreffende trap de bevrijdende boodschap dat je ook niet kunt denken. Om mee te gaan met Tolle moet je het soms wegleggen. Het boek laat je nadenken over de kracht van het nu maar ook over omgang met het verleden (je identiteit) en de toekomst (je vervulling). Het is juist de wisselwerking tussen lezen en je eigen reflectie in voelen en zijn, dat je verder brengt. Een heel nuttig boek. Tolle probeert je mee te nemen naar een tijdloze toestand van intens bewuste aanwezigheid in het nu. Dan ga je naar de tijdloze toestand van een kind die we onderweg naar volwassenheid zijn kwijtgeraakt. Moeilijk om dat vast te houden tijdens en na het lezen maar het boek is zeker de moeite waard!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over mindfulness
  • ontspannende non-fictie

Details:

Auteur(s)Eckhart Tolle
UitgeverijAnkhhermes, Uitgeverij
ISBN9789020299960
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1565 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten