De jongen die het paard van Attila stal-   eReader eBook

Iván Repila • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

De jongen die het paard van Attila stal is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Twee broers, de Grote en de Kleine, zitten vast in een diepe put. Geïsoleerd in deze kleine ruimte worden zij gekweld door dorst, honger, barre weersomstandigheden en ziekte. Ze eten wat ze kunnen vinden en doen hun uiterste best om te overleven en hun geest in bedwang te houden, die op de rand van de gekte balanceert. Teruggeworpen op zichzelf en op elkaar gaan ze samen de strijd aan met extreme fysieke beproevingen en intense emoties. Terwijl ze vechten om de hoop niet te verliezen, bedenkt de Grote een plan om zijn broertje te bevrijden.

Tegen een achtergrond die op een bijzondere manier tot het minimale is gereduceerd – twee personages, een en dezelfde locatie – en in een virtuoze stijl vertelt Iván Repila een ontroerend verhaal over overlevingsdrang, broederliefde en solidariteit, een verhaal dat bezit van je neemt en je niet meer loslaat.

Dit boek in de pers

Repila is een meester in het schrijven van korte, krachtige dialogen en zijn beeldgebruik is even morbide als trekzeker. [...] Het maakt deze novelle tot een bijzonder origineel coming-of-age verhaal.  
De Volkskrant  

Soms heb je een boek in handen waar je stil van wordt. De vertaling van Irene van de Mheen kent een taal waarbij elk woord gewogen is, waarbij de dialogen steeds weer raak zijn. De rauwe manier waarop de twee jongens samen heel snel volwassen worden, intrigeert. Ook omdat je niet kan wachten erachter te komen hoe de jongens ooit in de put terechtkwamen. En of ze er ooit weer uit komen. Iedere bladzijde beklijft, een uniek verhaal in krachtige taal.  
Nederlands Dagblad  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over overlevers
  • Latino-literatuur

Details:

Auteur(s)Iván Repila
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Irene van de Mheen
ISBN9789023495758
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's84
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte967 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten