De jonge Fortuyn-   eReader eBook

Leonard Ornstein • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De jonge Fortuyn is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Hoe het leven van Nederlands kleurrijkste, meest excentrieke en uitgesproken politicus eindigde, weten we. Hij werd op 6 mei 2002 vermoord. De man die afschuw, verwarring maar ook bewondering wekte, de man die theater en humor bracht in de politiek, werd op die dag in één klap een politieke martelaar. In De jonge Fortuyn gaat Leonard Ornstein terug naar de roots van Pim Fortuyn en beschrijft hij diens jeugd van zijn geboorte in 1948 tot het einde van zijn studententijd in 1972.

Dit boek in de pers

Een aanrader.  
NRC  

Hoewel de echte Fortuyn zoals Nederland hem zou leren kennen dan nog moet opstaan, geven de eerste 24 levensjaren zoals door Ornstein beschreven een prima inzicht in wat Fortuyn later zou worden. Het zat er van kindsaf al in, toont hij hoofdstuk na hoofdstuk aan.  
NRC Next  

Ornstein heeft zijn reputatie als zeer bekwaam journalist waargemaakt. Hij heeft uitmuntend onderzoek verricht naar de jeugd van Fortuyn, en zijn bevindingen duidelijk opgetekend. De hoeveelheid nieuwe feiten die hij tot dusver boven tafel heeft gekregen, doet naar de rest van het verhaal verlangen.  
Het Parool  

Goed geschreven en gedocumenteerd.  
Elsevier  

Een prettig leesbare weergave van de katholieke opvoeding van Fortuyn, zijn coming-out als homoseksueel en zijn wedervaren in de kritische studentenbeweging van de jaren zestig.  
Historisch Nieuwsblad  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën over de jaren 70
  • non-fictie om bij te ontspannen

Details:

Auteur(s)Leonard Ornstein
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023473640
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's142
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte971 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten