De Jonge Bruid-   eReader eBook

Alessandro Baricco • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De Jonge Bruid is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Begin vorige eeuw, het Italiaanse platteland. In hun villa begint een familie – de Vader, de Moeder, de Dochter, de Oom – elke nieuwe dag met een overvloedig ontbijt dat tot ver in de middag duurt, om samen de opluchting te vieren over het feit dat ze het weer een nacht gered hebben: al generaties lang vinden alle sterfgevallen in de familie plaats tijdens de nachtelijke uren, en levend de ochtend bereiken is een zegen die een feestje verdient.

Op een dag wordt hun ontbijtritueel onderbroken door de plotselinge verschijning van de Jonge Bruid. Ze is gekomen om met de Zoon te trouwen, maar die is in Engeland om de zaken te behartigen van het bloeiende textielbedrijf van de familie. Samen wachten ze op zijn terugkeer, en terwijl maanden voorbijgaan zonder enig teken van de Zoon, wordt de rusteloze Jonge Bruid steeds dieper in de mysterieuze geschiedenis en gewoonten van de Familie gezogen. Alles lijkt bijeen te komen in het wachten op de Zoon, en tijdens dat wachten proberen alle personages verlossing te vinden.

Dit boek in de pers

Een stil glanzend pareltje.  
Dagblad De Limburger  


Reviews & recensies

Een verhaal over het ontdekken van vrouwelijkheid, waarin de hoofdpersoon van een sjofel meisje uitgroeit tot een prachtige vrouw.

Baricco is een auteur die er verantwoordelijk voor is dat ik het verschrikkelijk jammer vind dat ik geen Italiaans lees. Zelfs in vertaling zijn de zinnen zo mooi, stijlvol en geraffineerd. 'Precieus' is een woord dat hier, denk ik, op zijn plaats is. Wat moet dat niet zijn in de oorspronkelijke italiaanse versie! Sowieso denk ik dat de vertaalster hier een dikke pluim verdient. In 'De jonge bruid' brengt de auteur ons vanaf de eerste scène naar het universum van een enigzins raadselachtige famillie die elke ochtend opnieuw opstaat uit de angst die voor hen de nacht is. De dag wordt aangevat met blijdschap, volgens een patroon van vaste rituelen. Op een dag staat er een jonge vrouw aan de deur, die zegt dat ze de bruid is die besproken is voor de zoon des huizes. De auteur spint vervolgens een raadselachtig, sprookjesachtig verhaal dat tegelijk grappig en poëtisch is. Bovendien haalt hij met veel lef zijn eigen verhaallijn onderuit, en permitteert hij zich verrassende spielereien met tijd, ruimte en verhaalperspectief. Een wonderlijk mooi boek.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over Italië
  • Italiaanse auteurs

Details:

Auteur(s)Alessandro Baricco
UitgeverijDe Bezige Bij
Vertaler(s)Manon Smits
ISBN9789023494959
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's135
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte999 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten