De huisvriend-   eReader eBook

Bertram Koeleman • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De huisvriend is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Jonas Balsam is beheerder van het landgoed Storm Lake en ogenschijnlijk de enige bewoner. Wat niemand weet is dat hij al bijna twintig jaar het bestaan van de mensenschuwe Benjamin Krendler verbergt. Het bewaken van deze precaire constructie is Balsams werkelijke dagtaak. Menselijk contact wordt vrijwel helemaal geweerd. De enige complicerende factor is de huisvriend, een emeritus hoogleraar die Benjamin wekelijks colleges aan huis geeft. Het is dan ook deze figuur die een onhoudbare keten van gebeurtenissen in gang zet. Niet alleen dreigt hierdoor zijn beschermeling aan de buitenwereld te worden blootgesteld, ook moet Balsam onder ogen zien waarom hij zijn leven zonder enige reserve opoffert voor dat van een ander. De bedwelmende verbeeldingskracht van Bertram Koeleman doet denken aan het werk van Paul Auster. Met 'De huisvriend' schreef hij een ijzingwekkende en betekenisvolle roman over leven in dienst van een ander.

Dit boek in de pers

De huisvriend weet de aandacht van de lezer knap vast te houden. Koeleman schakelt in tijd en ruimte en durft zijn vertelling nu en dan te abstraheren zonder in gewauwel te vervallen. Daarnaast is het een geschenk van een lezer voor een lezer: behalve de meer in het oog springende vingerwijzingen in de richting van Kazuo Ishiguros The Remains of the Day en Donna Tartts The Little Friend klinken er stemmen in door van de doem-achtige gothic novel, van Paul Auster en een handjevol andere, vooral Amerikaanse schrijvers. De sfeer is te vergelijken met een film van David Lynch. (...) Dat Koeleman goed getraind aan zijn debuut is begonnen is vooral aan de compositie en het vasthouden van de spanning te zien.  
NRC  

De lol overheerst. […] Koeleman schreef een zeer vermakelijk debuut.  
Het Parool  

Koeleman legt de lat voor zichzelf meteen uitzonderlijk hoog.  
Vrij Nederland  

Meer nog dan de spanning van de plot is het de ongrijpbaarheid van de personages die de lezer over de pagina’s doet jakkeren.  
De Standaard  

Wie met zoveel stijl en overtuiging kan debuteren, wordt een grote.  
Knack  

Een waanzinnig intrigerend boek, met een dermate originele verhaallijn dat je nooit weet welke kant het op zal gaan. (...) Koeleman is een prachtige sfeerschrijver die de verhaallijn doorspekt met terugblikken die enigszins - en mondjesmaat - duidelijkheid brengen in de logica van de twee mannen. Heren filmproducenten, aarzel niet en koop onverwijld de filmrechten.  
Esquire  

De huisvriend is vele malen spannender dan de zogenaamde literaire thrillers van eigen bodem die de bestsellerlijst domineren. Als ik één boek de kans zou moeten geven om vertaald te worden in het buitenland, dan is het dit debuut.  
Tzum.nl  

Een voorbeeldig debuut.  
BOEK  

Wie met zoveel stijl en overtuiging kan debuteren, wordt een grote.  
KNACK FOCUS  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over kluizenaars
  • literaire duisternis

Details:

Auteur(s)Bertram Koeleman
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025441562
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's153
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1826 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten