De hoed met de struisveer, of Hoe mijn moeder in 1894 als 'handschoentje' naar Indie¨ reisde-   eReader eBook

Johan Fabricius • eBook

€ 4,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In t jaar Onzes Heren 1894 reisde mijn moeder als `handschoentje naar het toenmalige Batavia (Djakarta), waar mijn vader, die een paar jaar vroeger naar `de oost was gegaan, al stond te trappelen om zijn mooie jonge bruid in de armen te sluiten.
`Met de handschoen trouwen is een nu bijna vergeten term geworden. In de dagen dat de reis Nederland/Java en omgekeerd nog een tijdrovende zaak was, trouwde een meisje in Nederland bij volmacht met een oom of oudere vriend, die van dit huwelijk verder geen zoete vruchten mocht plukken, en de aldus gehuwde jongedame reisde als `handschoentje naar haar werkelijke echtvriend in het verre land.
Niet elk handschoentje kwam onbeschadigd over: de zeelucht, de romantiek van de reis, de volle tropenmaan boven de Indische Oceaan brachten hun gevaren mee. Mijn moeder, een Fries meisje uit een domineesfamilie, trotseerde die gevaren met succes, maar een samen met haar `uitgekomen handschoentje had er meer moeite mee.

Details:

Auteur(s)Johan Fabricius
UitgeverijLeopold
ISBN9789025863302
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's30
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2085 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten