De H is van Havik-   eReader eBook

Helen Macdonald • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De H is van Havik is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Helen Macdonald, een ervaren valkenier, had nooit de behoefte een van de allerfelste roofvogels af te richten: de havik. Maar dan sterft plotseling haar vader, de bekende fotograaf en valkenier Alisdair Macdonald, in Londen, midden op straat. Overweldigd door rouw en verdriet besluit Helen een havik te nemen om haar verlies te verwerken. Door het vurige dier te temmen verkent ze haar grenzen en verandert haar leven voorgoed.

In De H is van havik beschrijft Helen Macdonald hoe ze haar havik, Mabel, stapje voor stapje tam maakt. Het is een roerend en humoristisch relaas over rouwverwerking en de aantrekkingskracht van een buitengewoon beest. Macdonald betreedt onontgonnen gebied met dit hartveroverende boek dat tegelijkertijd een memoir, een boek over de natuur en een spirituele queeste is, en waarin ze onderzoekt of de dood zich laat verzoenen met het leven en de liefde.

Dit boek in de pers

Een schitterend monument. Een monument met vele facetten en voor verschillende partijen: voor de havik en zijn havikier, voor haar vader, voor T.H. White en vooral voor haar rouwende zelf. (...) Ontroerend.  
De Volkskrant  

Fascinerend, lyrisch en louterend is het boek van Helen Macdonald. (...) Iedere samenvatting doet dit rijke boek tekort maar het is inspirerend en indrukwekkend hoe Macdonald met het trainen van de roofvogel - die nooit haar autonomie zal verliezen - allereerst zichzelf redt; vanuit de wildernis terug naar de bewoonde wereld die vraagt om aanvaarding en verzoening.  
Trouw  

[Het boek van Helen Macdonald is] lyrisch en inspirerend in haar beschrijvingen van het landschap en de vogels, aangrijpend en herkenbaar in de verwoordingen van het grote verdriet, spannend in de vraag of het haar zal lukken de havik te temmen.  
Trouw  

Roofvogelliteratuur mag dan een allesbehalve gevestigd genre zijn, rouw is universeel en het is het perfecte huwelijk tussen het universele en het hoogst particuliere, samen met Macdonalds indrukwekkende stijl - soms speels, maar toch altijd vastberaden - dat het succes van H is van havik verklaart. (...) Zo zorgvuldig gecomponeerd, zo rijk. (...) Macdonald weet de lezer op superieure wijze deelgenoot te maken. (...) H is van havik is een glorieuze maar zwaarbevochten overwinning op de rouw.  
De Groene Amsterdammer  

Haar gevecht met de natuur en haar verhulde rouw leest als een psychologische thriller, is tegelijk een ode aan een snel verdwijnend pastoraal Engeland, en toont dat je, mits je talent hebt, elk onderwerp tot een literair pareltje kunt vijlen. Vlijmscherp proza, als de klauwen van een poes.  
Knack  

Meer dan enig andere schrijver die ik ken is Macdonald in staat om de mentale wereld van een roofvogel op te roepen. Ze rekt de grenzen van het natuurboek op. Ze heeft op de een of andere manier de scherpe blik van haar vogel verworven. Macdonald lijkt vastbesloten het genre nieuw leven in te blazen.  
The Guardian  

In deze elegante synthese van memoires en literair speurwerk beschrijft Macdonald in prachtig, doordacht proza hoe ze in het reine komt met de dood.  
Publishers Weekly  

Levendig en fascinerend. Hoe vol sentimenten het ook mag zijn, Macdonalds boek vermijdt sentimentaliteit.  
The Independent  

H is van havik wordt een klassieker. (...) Het verdient goede verkopen en vele prijzen; het is een natuurboek met de kwaliteit van literatuur.  
The Times  

zó poëtisch geschreven (...) Deels memoire, deels roman, met een schitterende hoofdrol voor de natuur.  
Marie Claire  

Een uitzonderlijke autobiografie. Er zijn de intensiteit van het psychodrama, de zintuiglijke precisie van de beschrijvingen, de ruime literaire en culturele referenties en de dosering en afwisseling van wat een autobiografie, een biografische studie en een culturele geschiedenis is. [..] Een prachtig boek, dat de zenuwen van de lezer gespannen houdt van begin tot eind.  
Cobra  

De H is van havik is uniek in zijn soort (...) een van de meest bijzondere boeken van dit jaar.  
JAN  

Macdonald laat zich diep in de ziel kijken in dit natuurboek met stuwkracht en magnetische zwier. [..] Het is een boek over veel meer dan het temmen en loslaten van een havik: een eigen stem, een nieuwe stekelige bloem in het bloeiende veld van de Angelsaksische natuurliteratuur.  
Nederlands Dagblad  

Een onderzoek naar menselijkheid, natuur en verlies. En een literaire overpeinzing. Het mooiste en meest troostrijke rouwverwerkingsboek in tijden.  
Opzij  

Wat Macdonald heeft bereikt is zeer zeldzaam in de literatuur een volledig realistische weergave van een menselijke relatie met het dierlijk bewustzijn. Dit boek is een glorieuze prestatie.  
The Sunday Times  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over rouwverwerking
  • lichtvoetige verhalen

Details:

Auteur(s)Helen Macdonald
UitgeverijDe Bezige Bij
Vertaler(s)Nico Groen, Joris Vermeulen
ISBN9789023492511
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's309
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1240 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten