De grote goede dingen-   eReader eBook

Alma Mathijsen • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

De grote goede dingen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Waarom wilde mijn vader een kind? Waarom wilde een man die twee en een half pakje per dag rookte, jenever als water dronk en drie uur per nacht sliep, een kind? Kan ik hem dat kwalijk nemen? Kan ik mijn vader mij kwalijk nemen?'

De jonge Mila reist van Amsterdam naar Israël met Don, de beste vriend van haar overleden vader. In de jaren zestig vormden de twee mannen met Majoor en Herman een gevierd anarchistisch strijkkwartet. Na de dood van haar vader werd hij een man van verhalen. De tocht van Mila en Don voert via Ruigoord naar Eilat. Het verleden van haar vader confronteert Mila met haar beeld van hem. In De grote goede dingen weet Alma Mathijsen twee tijdperken ingenieus met elkaar te verbinden. Dat leidt tot een onverwachte ontknoping, waarbij Mila werkelijk afscheid neemt van haar vader.

Dit boek in de pers

Een mooi 'coming of age'-verhaal  
De Telegraaf  

Een prikkelend relaas dat getuigt van fris en origineel schrijftalent  
Trouw  

Mathijsen heeft je bij de kladden als ze in die verdwaalde jongvolwassene het negenjarig meisje vindt dat niet in staat was afscheid te nemen.  
Trouw  

Eerlijk gezegd denk ik dat het feit dat werkelijk niets aan dit boek gelikt is, het uiteindelijk zo krachtig en ontroerend maakt.  
De Groene Amsterdammer  

Een fysieke reis die een innerlijke reis verbeeldt. On the road. Perfect. Geen moment verlies je de aandacht en nergens verwordt de roman tot een zielig 'waar is pappie toch gebleven' verhaal. Zelfs ziet ze kans een 'campertiaanse' lichtheid mee te geven aan een toch best dramatisch gegeven.  
Dagblad De Limburger  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over vaders en dochters
  • romans over reizen

Details:

Auteur(s)Alma Mathijsen
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023489740
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's108
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1295 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten