De geschiedenis van Nederland in 100 voorwerpen-   eReader eBook

Gijs van der Ham • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

De geschiedenis van Nederland in 100 voorwerpen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dit is hét geschiedenisboek van het Rijksmuseum. Ter gelegenheid van de heropening van het museum in april 2013, heeft conservator Gijs van der Ham uit de collectie honderd opmerkelijke voorwerpen gekozen om het grote verhaal van Nederland te vertellen: bekende schilderijen en beelden, bijzondere sieraden, foto's, penningen en wapentuig, zelfs een paar kapotte schoenen en een klont peper. Gijs van der Ham neemt de lezer aan de hand van deze voorwerpen mee op een verrassende, avontuurlijke reis door het verleden van Nederland. Hij laat in honderd verhalen zien welke rol deze voorwerpen door de tijd heen speelden, hoe ze werden gebruikt, wat ze zeggen over onze voorouders en hun doen en laten. In elk verhaal over elk object belicht hij een belangrijk aspect van onze geschiedenis. Zo geven 100 voorwerpen een heel gevarieerd beeld van ons vaak rijke, maar soms ook verwarrende of pijnlijke verleden.
Deze digitale editie bevat links naar de betreffende voorwerpen in de Rijksstudio, op de site van het Rijksmuseum.

Dit boek in de pers

100 fascinerende objecten vertellen de geschiedenis van Nederland.  
NRC  

Met die honderd objecten als kapstok wordt het verhaal van Nederland op een toegankelijke manier verteld.  
Vrij Nederland  

Dankzij het schrijfplezier van Van der Ham, zijn heldere betoogstijl, de omvang van het boek en de bonte stoet van spullen die voorbij trekt, is dit boek een wekenlange leesvreugde.  
Nederlands Dagblad  

Een verrassende tocht langs bekende schilderijen, beelden, bijzondere sieraden, foto's, penningen, wapentuig, en zelfs een paar kapotte schoenen en een klont peper.  
Noord Hollands Dagblad  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Aan de hand van voorwerpen uit het Rijksmuseum ontvouwt onze geschiedenis zich

Geen droog of saai geschiedenisboek, maar op een leuke manier een overzicht van belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis. De honderd voorwerpen die besproken worden zijn een goede manier om de geschiedenislesjes ook echt te onthouden. Gijs van der Ham is de conservator van het heropende Rijksmuseum, dus die 100 voorwerpen zijn ook nog eens echt te bekijken! Dat maakt de geschiedenis tastbaar. De objecten zijn overigens niet alleen maar stoffige beelden of schilderijen, maar soms ook schokkende inzichten in onze niet altijd even nette historische praktijken. Petje af voor deze goed geschreven uitgave. Als ik dit soort boeken tijdens mijn geschiedenisles op de middelbare school had gehad, was het zonder twijfel mijn favoriete vak geweest!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de geschiedenis van Nederland
  • kunstzaken

Details:

Auteur(s)Gijs van der Ham
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023484295
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's454
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte10358 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten