De eenzame stad-   eReader eBook

Olivia Laing • eBook

€ 19,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 3 dagen geleden.

De eenzame stad is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wat betekent het om eenzaam te zijn? Hoe gaan we verbindingen aan met andere mensen? Brengt de technologie ons dichter bij elkaar of houdt die ons gevangen achter onze schermen? Olivia Laing onderzoekt de relatie tussen stad, eenzaamheid en creativiteit. Voor de liefde verhuisde ze ooit van Londen naar New York, maar toen die liefde al snel vertrok maakte ze vier seizoenen eenzaamheid door. Hoewel die gemoedstoestand haaruitval veroorzaakte en haar tot een verlegen voyeurist maakte, stelde die haar ook in staat na te denken over uitsluiting, het verband tussen solitarisme en schaamte, en de verhouding tot de ander.
In haar zoektocht focust Laing zich op New York en vier kunstenaars die in deze metropool wonen: Edward Hopper, Andy Warhol, David Wojnarowicz en Henry Darger. Aan de hand van hun levens en werk ondervindt ze hoe stedelijke eenzaamheid de populaire cultuur als een epidemie heeft geïnfecteerd en ontdekt ze hoe kunst ook kan werken als medicijn.

Dit boek in de pers

Laing is een moedige schrijver, die fundamentele vragen durft te stellen over het leven en over de kunst.  
THE TELEGRAPH  

Laings beschrijving van acute eenzaamheid is buitengewoon dapper. […] Subliem. Er zijn maar weinig mensen die met zo veel verve over eenzaamheid weten te schrijven.  
THE TIMES  

Scherp en geloofwaardig analyseert Olivia Laing de relatie tussen kunst, kunstenaars en eenzaamheid in de metropool. Laing onderzoekt kunstwerken vanuit haar eigen ervaringen in fraaie meanderende zinnen.  
De Volkskrant  

Laings zoektocht is fascinerend en ontroerend. Ze verdiept zich in de werken en de levens van de kunstenaars die haar aanspreken en wellicht antwoord geven in wat je tegen eenzaamheid kan doen. Niets, zo blijkt.  
NRC  

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over kunst
  • filosofisch werk

Details:

Auteur(s)Olivia Laing
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
Vertaler(s)Laura van Campenhout
ISBN9789023495710
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's258
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2095 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten