De eenzaamheid van de priemgetallen-   eReader eBook

Paolo Giordano • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De eenzaamheid van de priemgetallen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De zevenjarige Alice moet van haar vader elke dag tegen haar zin naar skiles. Op een mistige ochtend zondert zij zich af van haar skiklasje en besluit ze de afdaling alleen te maken, maar ze komt ten val en raakt voor de rest van haar leven verlamd aan een been. Mattia is de helft van een tweeling. Hij is hyperintelligent, zijn zusje Michela is zwakbegaafd. Als de tweeling wordt uitgenodigd voor een verjaardagspartijtje schaamt Mattia zich bij voorbaat voor het gedrag van Michela en hij besluit om haar op een bank in het park achter te laten met de opdracht dat ze daar op hem moet wachten. Als hij terugkomt is zijn zusje verdwenen en zij wordt nooit meer gevonden.

Op de middelbare school kruisen de levens van Alice en Mattia elkaar en er ontstaat een merkwaardige vriendschap. Ze voelen zich vanaf de dag van hun ontmoeting verbonden, maar merken al snel hoe moeilijk het is om wezenlijk contact met elkaar te krijgen.

De eenzaamheid van de priemgetallen is het aangrijpende verhaal van een bijzondere vriendschap dat de lezer vanaf de eerste pagina in zijn greep houdt, en een grandioos debuut waarmee Paolo Giordano blijk geeft van een scherp inzicht in de complexe menselijke psyche.

Dit boek in de pers

Als u maar één boek per jaar leest, kies dan voor dit verhaal. Het beschrijft de bijzondere vriendschap tussen een verlamd meisje en een complexe jongen. Prachtig geschreven en aangrijpend vanaf de eerste bladzijde.  
Libelle  

Wie op zo'n jeugdige leeftijd al zo'n rijpe, levenswijze en beheerst geschreven roman schrijft, is inderdaad een uitzonderlijk talent.  
Het Parool  

Ontroerende debuutroman.  
Trouw  

Giordano's volmaakte beheersing zit niet alleen in de precisie van de taal, maar vooral in zijn ingehouden, verstilde toon. Over de hele roman ligt een floers van eenzaamheid. Je moet wel een heel koude kikker zijn om daar onberoerd onder te blijven.  
De Standaard  

Zo mooi dat het pijn doet.   
Veronica Magazine  

Een hartverscheurend mooi boek.  
Veronica Magazine  

De eenzaamheid van de priemgetallen is een triomf. En een persoonlijke triomf voor de piepjonge auteur die Paolo Giordano is. Zou hij nóg beter kunnen schrijven?  
De Morgen  

Giordano weer de lezer te raken en mee te slepen. Niet voor niets werden wereldwijd al meer dan een miljoen exemplaren verkocht.  
HDC Media  

Je wordt meegezogen in hun soms vertederende en dan weer afschuwwekkende worsteling met het leven en de liefde in deze razendknappe, maar niet al te vrolijke debuutroman van Italië's jongste literaire ontdekking.  
JAN  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over hoogbegaafdheid
  • Italiaanse auteurs

Details:

Auteur(s)Paolo Giordano
UitgeverijCargo
Vertaler(s)Mieke Geuzebroek, Pietha de Voogd
ISBN9789023442325
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's318
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte733 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten