De Duitse oorlog-   eReader eBook

Nicholas Stargardt • eBook

€ 19,99

Direct downloaden

De Duitse oorlog is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Ondanks bibliotheken vol boeken over oorsprong, verloop en verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog begrijpen we eigenlijk nog steeds niet waarom ‘gewone’ Duitsers achter de oorlog bleven staan, zelfs toen ze wisten dat die niet meer te winnen was. Wat was de oorlog die de Duitsers dachten te vechten? Hoe veranderden hun opvattingen en verwachtingen na de overwinningen van de Blitzkrieg, de eerste nederlagen in het oosten en de bombardementen van Duitse steden? En wanneer realiseerden de Duitsers zich dat ze meehielpen aan en medeverantwoordelijk waren voor een volkerenmoord?
Puttend uit een schat aan brieven, dagboeken en ooggetuigenverslagen en verteld vanuit het perspectief van diegenen die de oorlog meemaakten – soldaten, leraren en huisvrouwen; nazi’s, christenen en joden – vlecht historicus Nicholas Stargardt een meesterlijk narratief van de handelingen en gedachten van het Duitse volk, vanaf het begin van het conflict tot aan de ontknoping.

Dit boek in de pers

Nicholas Stargardt onderzoekt op briljante wijze dagboeken, brieven, en andere nog niet eerder aangeboorde bronnen om een levendiger en genuanceerder inzicht te geven in de motivatie van gewone Duitsers.  
IAN KERSHAW  

Ondanks alle verschrikkelijke feiten is dit een wonderschoon geschreven, ja, gevoelig portret van de oorlog.  
THE GUARDIAN  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over Duitsland
  • boeken over oorlog

Details:

Auteur(s)Nicholas Stargardt
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Fred Hendriks, Albert Witteveen, Huub Stegeman
ISBN9789023495284
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's817
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3469 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten