De consequenties-   eReader eBook

Niña Weijers • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De consequenties is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Minnie Panis, ooit een piepkleine couveusebaby en ternauwernood levensvatbaar verklaard, is een gevierde jonge kunstenares. Met haar eigen leven als basismateriaal maakt ze van de werkelijkheid een laboratorium. Ze staat aan de vooravond van een experiment dat wel eens het hoogtepunt van haar oeuvre kan worden, wanneer het verleden zich aandient in de vorm van een brief en een serie eigenaardige déjà vu's. Hoe ver kan ze de realiteit manipuleren zonder zichzelf te verliezen? De consequenties is een roman over de keuze tussen verdwijnen en overleven, en het grote verlangen door een ander gezien te worden.

Dit boek in de pers

Een debuutroman die tintelt van ambitie en borrelt van boeiende gedachten.  
NRC  

De consequenties verraadt zoveel stilistische bravoure en mensenkennis dat het lijkt alsof [Niña Weijers] al een klein oeuvre achter de rug heeft.  
Trouw  

Het beste debuut van het jaar; slim, ironisch, tintelfris en melancholiek tegelijk.  
Trouw  

Precies, scherp en toch met de spontaniteit van het natuurtalent voert Weijers de lezer de wereld van een kunstenaar binnen, waarbij ze terloops vragen opwerpt over feminisme, over echt en nep, over werk en succes en over de vraag hoe de behoefte kunst te maken ontstaat - een vraag die terugvoert naar haar jeugd. Ook daar behoedt haar verfrissende mix van openheid en satire Weijers voor de clichés die bij zo'n onderwerp op de loer liggen.  
Trouw  

Meesterlijk. (...) Dit is een van de zeldzame boeken waarin het de logica van het verhaal zelf is, de wereld die het boek oproept, die je verleidt tot een verbaasd maar gretig geloof. (...) Het mag duidelijk zijn dat er in dit verhaal vrij veel merkwaardige en ongewone factoren een rol spelen, maar ook - en dat is zo fijn, geheimzinnig en ongelooflijk spitsvondig aan dit boek - dat die allemaal met elkaar in verband blijken te staan. Een beetje zoals Mulisch' De ontdekking van de hemel fantastisch consequent is in zijn gekte, en van de gecreëerde werkelijkheid een prikkelend, haast onnavolgbaar maar toch logisch systeem maakt.  
Elsevier  

Aantrekkelijk en intrigerend. (...) Weijers vermijdt al te grote woorden, ze is in haar stijlopvatting eerder nieuwsgierig dan dat ze alles al weet en alleen nog de geschikte, al lang uitgesleten woorden moet vinden. Ze wil alles opnieuw weten. Nieuwsgierigheid is Weijers' second name.  
De Groene Amsterdammer  

Een betoverende roman (...) Weijers' stijl is altijd helder, overwogen, af en toe grappig in een bepaalde manier van dóórredeneren. (...) Tot en met de laatste onrustbarende zin houdt de schrijfster de lezer in haar manipulatieve greep.  
De Groene Amsterdammer  

Een heel bijzondere roman.  
De Standaard  

Intrigerende debuutroman.  
Marie Claire  

Sexy, zinderend, slim en cool.  
LINDA.  

Niña Weijers levert meteen met haar eerste roman De consequenties het bewijs dat ze kan schrijven.  
Vogue  

Met Niña Weijers kan weer een nieuw hoogtepunt in debutantenland worden bijschreven. (...) Een virtuoos gecomponeerde roman.  
8Weekly  

Niña Weijers is een nieuwe stem aan het schrijversfirmament en zeker eentje waar we nog veel van hopen te horen: wat een origineel en krachtig geluid.  
JAN  

De consequenties is een fascinerende, soms diepzinnige, soms grappige roman die ook nog gaat over zwangerschap, déjà-vu's, over het leven als cyclus en vooral over de (on-)mogelijkheid jezelf uit te wissen.  
Medisch Contact  

Een boek dat je na lezing niet snel loslaat. Met haar debuutroman De consequenties maakt Niña Weijers zich kenbaar als een buitengewoon intrigerende schrijfster. (...) Een bijzonder boeiend en fantasierijk verhaal.  
Noord Hollands Dagblad  

Naast een ode aan de kunst, is De consequenties zelf ook een kunstwerk: een smaakvol spel met vorm en inhoud. Het verhaal heeft een complexe gelaagdheid, die zich uit in filosofische verwijzingen en raamvertellingen (...) . Weijers taal is poëtisch, nooit overdadig en smaakt naar meer.  
Opzij  


Reviews & recensies

Hoogstaande Nederlandse literatuur over kunst en de kunstenaar

Nina Weijers maakte met haar debuut De consequenties grootse indruk op literair Nederland. De roman die het leven van bekend kunstenares Minnie Panis beschrijft, is dan ook diepgaand, krachtig en zet je aan het denken. De kunstenares Panis maakt kunst met een boodschap – toch verbaast zij zich over het feit dat zij als maker van kunst zelf ook als object wordt gezien. Haar verleden blijkt grote invloed te hebben op het hier en nu, en is dus ook indirect een katalysator van de kunst. De consequenties is een filosofische reis van kunstenaar naar kunstwerk, dat aan de hand van het verhaal van Minnie enkele bijzondere gebeurtenissen in de kunstwereld analyseert. Nina Weijers schreef een verhalende filosofische uiteenzetting die menigeen diep zal roeren en beïnvloeden.

Bekijk alle reviews van Art Rooijakkers 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de kunstwereld
  • romans over het verleden

Details:

Auteur(s)Niña Weijers
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025442934
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's255
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte502 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten