De boerenoorlog-   eReader eBook

Martin Bossenbroek • eBook eci.nl lezers

€ 9,99

Direct downloaden

De boerenoorlog is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Oorsprong van de apartheid. Eerste mediaoorlog. Voorproefje van de Eerste én de Tweede Wereldoorlog. De Boerenoorlog (1899-1902) behoort tot de meest intrigerende conflicten in de moderne geschiedenis. Het verschil in status tussen supermacht Groot- Brittannië en de twee nietige Boerenrepublieken Transvaal en Oranje Vrijstaat, bewoond door afstammelingen van Nederlandse kolonisten, was bizar groot. Toch moesten de Britten heel ver gaan om de oorlog te winnen, tot en met systematische terreur tegen de burgerbevolking.

De Boeren leken ten onder te gaan, als tragische helden van een afgesloten tijdperk. Maar na het verlies van de oorlog wonnen ze de vrede. Ze herschiepen Zuid-Afrika in een land van blanke meesters en zwarte knechten. Na het einde van de apartheid werden de rollen omgedraaid. Opnieuw lijken de Boeren ten onder te gaan, nu als tragische schurken. Alle aanleiding om terug te kijken op de oorlog die Zuid-Afrika verscheurde, tot op de dag van vandaag.

Martin Bossenbroek, auteur van historische klassiekers als Holland op zijn Breedst en De Meelstreep, vertelt het hele verhaal, inclusief de cruciale Nederlandse inbreng. Hij verplaatst zich in alle partijen en volgt drie kleurrijke hoofdpersonen op de voet: de Nederlandse jurist Willem Leyds, de Engelse oorlogsverslaggever Winston Churchill en de Boerencommando Deneys Reitz. Nooit eerder werd de Boerenoorlog zo compleet en zo beeldend beschreven.

Dit boek in de pers

Bossenbroek toont zich een waardig verteller.  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

Twee nietige Boerenrepublieken nemen het op tegen een wereldmacht

Hoe noemen we het gewapende conflict dat tussen 1899 en 1902 woedde in het huidige Zuid-Afrika, waarbij het machtige Groot-Brittannië het opnam tegen de nietige Boerenrepublieken Transvaal en Oranje Vrijstaat bewoond door afstammelingen van Nederlandse kolonisten? De Boerenoorlog wordt in ons land alleen nog behandeld in quizvragen. Tot nu! Martin Bossenbroek schreef er namelijk een prachtig beeldend boek over. Behalve aanloop, verloop en afloop van de oorlog schetst hij ook de lotgevallen van drie kleurrijke hoofdpersonen: de Nederlandse jurist Willem Leyds, de Engelse oorlogsverslaggever Winston Churchill en de Boerencommando Deneys Reitz. Bossenbroek schreef eerder de historische klassiekers Holland op zijn breedst. Indië en Zuid-Afrika in de Nederlandse cultuur omstreeks 1900 (1996) en De Meelstreep. Terugkeer en opvang na de Tweede Wereldoorlog (2004). Met De Boerenoorlog won hij - volkomen terecht - de Libris Geschiedenis Prijs.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over geschiedenis
  • boeken over Afrika

Details:

Auteur(s)Martin Bossenbroek
UitgeverijAthenaeum
ISBN9789025369941
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's400
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3340 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten