De blauwe muze-   eReader eBook

Manon Uphoff • eBook

€ 4,99

Direct downloaden

De blauwe muze is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dat het boek geduchte concurrentie heeft gekregen van kwalitatief hoogwaardige drama-series op televisie is zo langzamerhand geen nieuws. Steeds meer mensen kruipen liever s avonds op de bank om nog een aflevering Breaking Bad of The Sopranos te kijken, dan dat ze zich verdiepen in een roman. Is deze ontwikkeling alleen maar erg, zoals menige jammerende cultuurdrager stelt? Of liggen er ook mogelijkheden en kansen, niet alleen voor de liefhebber van mooie, aangrijpende verhalen, maar ook voor literaire auteurs?

Manon Uphoff onderzoekt in dit pamflet hoe `het verhaal aan verandering onderhevig is. Zonder vooringenomenheid analyseert ze populaire HBO- en Netflix-producties als Deadwood, Mad Men, The Wire en Game of Thrones en bezingt ze de lof van de nieuwe vitaliteit die uit dergelijke series spreekt. De blauwe muze mondt uit in een overtuigende ontleding van onze moderne westerse cultuur, die zich volgens Uphoff eindelijk heeft bevrijd van het cynisme van de jaren negentig en de ironie van de jaren nul.

Dit boek in de pers

Bevlogen en enthousiast  
NRC Next  

Binge kijkend en serial genietend werd Uphoffs writer's block gesloopt door de verrukking voor het verhaal, waarvan De blauwe muze enthousiasmerend getuigt.  
Humo  

De blauwe muze is een kort maar krachtig essay. Vanwege de vele voorbeelden en bondige analyses is het een interessante toevoeging aan de discussie over de televisieserie als variatie op de roman.  
8Weekly  

Een intelligentere verdediging van goede tv-series heb ik nog niet eerder gelezen. Uphoff zet hoog in, maar slaagt met vlag en wimpel  
Medisch Contact  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • essays over literatuurwetenschap
  • diepgaande essays

Details:

Auteur(s)Manon Uphoff
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
ISBN9789023487081
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's62
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1111 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten