De bijen-   eReader eBook

Laline Paull • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Flora 717 is geboren in de laagste klasse van haar hiërarchische gemeenschap. Ze is een schoonmaakster, die alleen mag opruimen en de dode bijen uit haar bijenkast moet verwijderen. Werk en opoffering zijn de grootste deugden in de gemeenschap, en het aanbidden van de geliefde Koningin is de enige religie.

Maar wanneer Flora de belangrijkste wet schendt en de vruchtbaarheid van de Koningin aan de kaak durft te stellen, brengt ze chaos in het rigide en ordelijke leven van de bijenkast. Haar instinct om te dienen en te offeren wordt overschaduwd door een diepere behoefte. Dit verlangen brengt haar in conflict met haar hart en geweten, en zal haar wereld voor altijd veranderen.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een sprookjesachtig bijenverhaal, over Onaanraakbaarheid en de gevestigde orde

Lauline Paull is van Indische komaf, wat voor het bijzondere De Bijen misschien wel zeer relevante informatie is. Het speelt zich af in een bijenkorf, jazeker, maar is geheel analogisch. Flora is een ‘onaanraakbare’ bij, die alleen de laagste van de laagste klusjes mag klaren. Als zij een van de oerwetten bevraagt, niet eens breekt maar bevraagt, is haar leven nooit meer hetzelfde. Ze leeft vanaf dat moment in permanente angst voor de bijna dystopische maatschappij binnen de korf. Een boek met een boodschap, die niet alleen veel furore maakt, maar die ook nog met magie in de pen is geschreven. De Bijen is bijna een sprookje, maar met een hard en realistisch randje dat nog lang in mij is blijven resoneren. Een boek dat wel eens de geschiedenisboeken in zou kunnen gaan, zo pregnant is het.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over bijen
  • bijzondere boeken

Details:

Auteur(s)Laline Paull
UitgeverijCargo
ISBN9789023486541
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's368
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1244 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten