De beste geweldigste meest fantastische opa's ter wereld-   eReader eBook

Jan Paul Schutten • eBook

€ 6,99

Direct downloaden

De beste geweldigste meest fantastische opa's ter wereld is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

‘De beste, geweldigste, meest fantastische opa’s ter wereld’ is een geweldig leuk prentenboek voor alle kinderen en hun opa’s (en oma’s!). Het werd geschreven door tweevoudig Gouden Griffel-winnaar Jan Paul Schutten. Opscheppende opa’s Dirk logeert bij zijn opa’s, maar hij moet wel gewoon naar school. Zijn opa’s hebben daarom eigenhandig een fiets voor hem in elkaar gezet. En terwijl Dirk bedenkt hoe hij op die krakkemikkige fiets naar school moet, scheppen de opa’s op over de ontberingen die zíj in hun tijd moesten ondergaan op weg naar school. Het eerste prentenboek van Jan Paul Schutten Jan Paul Schutten, de koning van de non-fictie voor kinderen, heeft met dit verhaal laten zien dat hij zijn hand ook niet omdraait voor een geestig prentenboek. Het verhaal is losjes gebaseerd op de wereldberoemde sketch ‘Four Yorkshiremen’ van Monty Python. De hilarische illustraties zijn van Kees de Boer.

Reviews & recensies

De beste, geweldigste, meest fantastische opa's ter wereld

Een dolkomisch verhaal met waanzinnige illustraties Geweldig! Dit boek doet me erg denken aan mijn eigen opa die een enorm grote en levendige fantasie had. Dirk heeft maar liefst 3 opa's en 3 oma's. Hij logeert regelmatig bij ze. Altijd gezellig. Deze keer moet hij na het logeren wel gewoon naar school. Daarom hebben zijn opa's eigenhandig een fiets voor hem in elkaar geknutseld. Als Dirk voorzichtig laat weten dat de fiets wel wat krakkemikkig is (lekke banden, krom stuur en een los zadel) voelen de opa's zich genoodzaakt om Dirk te overtuigen van de moeilijkheden die zij vroeger zelf moesten overwinnen om op school te komen. De opa's beginnen licht op te scheppen en te overdrijven en slaan uit eindelijk hélémaal door! Ze proberen elkaar onderling te overtroeven. De één heeft een nog wilder en gekker verhaal dan de ander. Dit bouwt zich zo goed op dat het dolkomisch wordt om te lezen. Illustrator Kees de boer kan daardoor ook behoorlijk uitpakken met zijn prachtige illustraties. Heel mooi en grappig. Opa Balderik moest namelijk iedere dag altijd een stukje over de oceaan varen (al vechtend met piraten en haaien ontwijkend) om op school te komen. En opa Balderik's school stond op het puntje van de allerhoogste berg ter wereld. Als hij op zijn tenen stond kon hij de maan aanraken. En ga zo maar door... Door al dat opscheppen van de opa's, komt Dirk bijna te laat op school. Gelukkig weet hij een extra snelle route die op zichzelf alle overdreven verhalen van de opa's in het "niet" doet vallen! Een dolkomisch verhaal met waanzinnige illustraties. Heerlijk om voor te lezen én voor kids om zelf te lezen (vanaf 6 jaar).

Bekijk alle reviews van Kim-Lian van der Meij 


Details:

Auteur(s)Jan Paul Schutten
IllustratorKees de Boer
UitgeverijGottmer
ISBN9789025765958
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's32
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte36219 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten