De B van Bemazzel-   eReader eBook

Sal Santen • eBook

€ 4,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Geen enkel stempel hielp je als jood door de oorlog heen, als je niet de B van Bemazzel (geluksvogel) op je persoonsbewijs had. Zon bemazzel was Sal Santen. Na het uitbreken van de oorlog wordt hij geconfronteerd met sexuele moeilijkheden waarvan hij het bestaan niet vermoedde. Zo komt hij in psychoanalyse, een karakteranalyse die zijn sporen op dit boek drukt. De ondergrond van De B van Bemaizel wordt evenwel gevormd door de worsteling die nodig was om in leven te blijven.

De arrestatie van zijn ouders en zijn broer, en het tragisch lot van veel familieleden en vrienden begeleiden Sal Santen de hele oorlog door. Hij heeft er in vroegere verhalen al over geschreven, en die, met geheel nieuw materiaal en een hartstochtelijke inzet, tot een roman omgewerkt. De B van Bemauelis het derde deel van een cyclus, waarvan al verschenen zijn Heden kijkdag over de jaren twintig, en Kinderdief over de jaren dertig. Samen met zijn politieke bundel Poste-restante Rood, die over de jaren vijftig gaat, is nu een groot deel van het leven van Sal Santen in beeld gebracht.

Details:

Auteur(s)Sal Santen
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023475019
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's118
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte745 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten