Costa Banana 1 - De gruwelijke generaal-   eReader eBook

Jozua Douglas • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Costa Banana 1 - De gruwelijke generaal is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De gruwelijke generaal, het supergrappige nieuwste boek van Jozua Douglas. Voor de fans van Roald Dahl. Vol humor, lachen verzekerd. Rosa en Fico zijn de kinderen van president Ferdinand. Fico moet zijn vader later opvolgen en daarom mag hij nu alvast wetten verzinnen. Maar voor zijn dochter Rosa heeft de president weinig aandacht. Als zij op een dag ontdekt dat de gruwelijke generaal Sjasliek een gruwelijk plan beraamt, luistert niemand naar haar. Gelukkig weet ze haar broer Fico te overtuigen en komen ze samen in actie. Kunnen ze de generaal nog stoppen? Jozua Douglas won met 'De verschrikkelijke badmeester' de Hotze de Roosprijs 2013. Zijn tweede boek, 'De vreselijke tweeling', staat op de tiplijst voor de Nederlandse Kinderjury 2015. Met 'De gruwelijke generaal' bewijst Jozua Douglas dat hij de allergrappigste schrijver van Nederland is. ‘Jozua is de Nederlandse Roald Dahl!’ – Arno Koek, boekhandel Blokker, Heemstede. Kijk ook op www.jozuadouglas.nl

Reviews & recensies

Spannend en vooral hilarisch (voor)leesboek

Rosa en Fico zijn geen gewone kinderen. Ze zijn de kinderen van president Pablo Fernando die in zijn eentje de baas is van het landje Costa Banana. De president is alles behalve een goede, intelligente, moedige of krachtige leider. Eigenlijk is hij een klein onzeker naar mannetje. Als president had hij al heel wat absurde wetten verzonnen: alle kinderen in Costa Banana moesten Pablo heten. Het was de mooiste naam ter wereld, vond hij. Iedereen moest de president "Grote geniale leider" of Grote sterke man" noemen, want dat wilde hij natuurlijk graag zijn. Iedere vrijdag moest iedereen bananensoep eten, de president had zelf het recept uitgevonden. En op Facebook moest iedereen zijn berichtjes "liken". Fico was de toekomstige president. Hij zou zijn vader later opvolgen. Rosa vond dat niet eerlijk. Zij was twee jaar ouder en een stuk slimmer (vond ze zelf). Maar de president vond nou eenmaal dat een president een sterke, grote, stoere man moest zijn. Vrouwen konden volgens hem geen goeie wetten maken, ze konden niet stoer kijken, geen briljante toespraken houden en ze wisten al helemaal niets van spionage. Als Rosa op een dag ontdekt dat Generaal Sjasliek (de president z'n trouwste vriend) een gruwelijk plan beraamt, gelooft niemand haar. Gelukkig weet ze haar broertje Fico te overtuigen. Samen gaan ze op onderzoek uit en maken een strijdplan, maar kunnen ze de Generaal dan nog stoppen? ‘De gruwelijke generaal’ is een spannend en vooral hilarisch (voor)leesboek, waarbij elk einde van een hoofdstuk vraagt om snel door te lezen. Door iedere avond een hoofdstuk voor te lezen aan mijn 5- en 7-jarige, was het superspannende boek in 2 weken uit. Ze hebben het er nu nog steeds over! Schrijver Jozua Douglas is een meesterverteller en illustratrice Elly Hees maakt komische en doeltreffende zwart/wit illustraties voor dit verhaal. Een aanrader voor kinderen die houden van spanning en een flinke dosis humor.

Bekijk alle reviews van Kim-Lian van der Meij 


Details:

Auteur(s)Jozua Douglas
IllustratorElly Hees
UitgeverijDe Fontein Jeugd
ISBN9789026138393
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's134
LeeftijdsindicatieVanaf 10 jaar
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte10269 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieCosta Banana
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten