Congo-   eReader eBook

David van Reybrouck • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 6 dagen geleden.

Congo is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Er is aan het begin van de eenentwintigste eeuw nauwelijks een roeriger natie dan Congo, het reusachtige land in het hart van Afrika, dat barst van de grondstoffen die onontbeerlijk zijn in onze moderne tijd én van de gruwelijke conflicten. Hoe kon de vroegere, relatief rustige kolonie van België, sinds 1960 onafhankelijk, zo veranderen? David Van Reybrouck beschrijft voor het eerst de verbijsterende geschiedenis van Congo, van ruim voor de komst van de ontdekkingsreiziger Stanley tot en met de invloed van China in de laatste tien jaar en de recente economische crisis. Van 1885 tot 1908 werd het land bestierd door koning Leopold ii, die een fortuin verdiende met de exploitatie van rubber. De kolonisatie door België in de periode van 1908 tot 1960 zorgde voor industrialisatie en infrastructuur, maar werd ook gekenmerkt door paternalisme, zo niet betutteling. De onverhoedse overgang van kolonie naar onafhankelijke staat rond 1960 is een adembenemend verhaal vol idealisme en gekonkel. Het nieuwe land stortte zich in een turbulent avontuur dat steeds wilder en chaotischer werd en na tweeëndertig jaar dictatuur onder Mobutu leidde tot een van de dodelijkste conflicten sinds de Tweede Wereldoorlog. Van Reybrouck baseert zich niet alleen op zeldzaam archiefmateriaal en baanbrekend onderzoek, maar vooral ook op honderden gesprekken die hij met Congolezen voerde. Zijn ooggetuigen gaan van eeuwlingen tot kindsoldaten, van rebellenleiders tot smokkelaars, van ministers tot maniokverkoopsters. Hun verhalen heeft de auteur in zijn grote geschiedenis geïntegreerd.

Dit boek in de pers

Subliem... monumentaal... virtuoos... Deze literaire non-fictie is spannender dan een roman kan zijn.  
NRC  

Meeslepend geschreven, goed gecomponeerd en biedt verrassende inzichten. Hij heeft geen boodschap aan de Historikerstreit die in zijn land wordt gevoerd. Hij wilde de lezers als een romanschrijver bij hun kladden grijpen, en daarin is hij volkomen geslaagd.  
De Volkskrant  

Het vlotgeschreven boek verveelt nooit  
Het Parool  

Hét non-fictieboek van 2010.  
Trouw  

In bijna 600 adembenemende pagina's wordt de Belgische ex-kolonie gekenschetst.  
Trouw  

We mogen het gerust het boek van het jaar noemen. Zijn magistrale mengeling van reportage, geschiedschrijving en literatuur kreeg jubelende kritieken en ontving bekroning na bekroning..... Waar Van Reybrouck vooral in grossiert is in elegant, vaak wonderschoon proza.  
Vrij Nederland  

Een geslaagde mix van oral history en archiefonderzoek.  
HP/De Tijd  

Nauwkeurig, vernieuwend, evenwichtig... Dit boek geeft veel plaats aan de Congolese ervaring van het verleden. Dat is een van de grootste verdiensten en het is ook een reden waarom het zo uitstekend leesbaar is.  
De Standaard  

Met Congo, een geschiedenis heeft de jonge David Van Reybrouck ronduit een epos neergezet. Het stelt alle Congoboeken in de schaduw.' 'Vlaanderen kreeg een vloedgolf van Congoboeken te verwerken... Maar ze hebben het ongeluk dat ook de jonge David Van Reybrouck de idee opvatte een boek over Congo te schrijven. Van Reybrouck weet zijn lezers 622 pagina's mee te slepen, zonder zich één seconde te vervelen.  
Gazet Van Antwerpen  

Hier is een schrijver aan het werk, een vakman. Dit verhaal klopt.  
De Morgen  

Een ongelooflijke krachttoer  
Humo  

Het regent Congo-boeken, maar dit boek overklast alle concurrentie op spectaculaire wijze: het is belangrijker, intelligenter, beter geschreven, ja zelfs dikker dan alle andere.  
Humo  

Een absoluut meesterwerk!  
VPRO Radio  

Hét alomvattende Nederlandstalige geschiedenisboek over Congo.  
De Tijd  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over geschiedenis
  • boeken over Afrika

Details:

Auteur(s)David van Reybrouck
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023456391
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1640 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten