Bloed op sneeuw-   eReader eBook

Jo Nesbø • eBook

€ 6,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 1 uur geleden.

Bloed op sneeuw is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Olav leeft een eenzaam leven. Want als je huurmoordenaar van beroep bent is het moeilijk om leuke mensen te ontmoeten. Nu heeft hij eindelijk de vrouw van zijn dromen leren kennen. Maar hij stuit op twee problemen: ze is de vrouw van zijn baas, en hij heeft zojuist de opdracht gekregen haar te vermoorden.  

Jo Nesbø excelleert met deze meedogenloze en razendsnelle thriller rond huurmoordenaar Olav.

Dit boek in de pers

Een verrukkelijk geschreven verhaal en dit slecht 180 pagina’s tellende boek mag met recht een literaire thriller heten  
De Telegraaf  

De ontknoping is zeker origineel, maar het is vooral de schrijfstijl waarmee Nesbo het boek ruim boven het cliché uittilt. Bloed op sneeuw heeft diezelfde afwisseling van dromerigheid en harde thrillerstijl. Maar in een dromerig beschreven slotscene zal ook huurmoordenaar Olav boven zichzelf uitstijgen.  
Trouw  

Donker en scherp, dat zijn de thrillers van de Noor Jo Nesbø.  
Margriet  

Het boek bevat nog geen 200 bladzijden, maar Nesbø gebruikt precies het juiste aantal pagina’s om het verhaal te vertellen. Prachtige quotes en zinnen, die zowel Olav als de lezers doen nadenken over thema’s als liefde, dood en familie, maken van Bloed op sneeuw meer dan een literaire thriller. Het is bijna poëtisch wat Nesbø ons voorschotelt. Na het dichtslaan van het boek, ben je geneigd het nog eens vanaf het begin te lezen. Briljant, lezen dit boek!  
Hebban.nl  

Tjonge, wat kan die Nesbø schrijven zeg! Met Bloed op sneeuw heeft hij zichzelf overtroffen. Het verhaal van de huurmoordenaar Olav is zo goed als één lange monologue intérieur, die behalve een stilistisch hoogstandje vooral uitblinkt door een bijzonder gave reflectie op de Noorse samenleving.  
Knack  


Reviews & recensies

Een spannend verhaal met bespiegelingen over liefde, dood en familie.

Het zal je maar gebeuren. Eindelijk ontmoet je als huurmoordenaar de vrouw van je leven, staat ze op je lijst van te vermoorden personen. Olav krijgt opdracht om Corina, de vrouw van opdrachtgever Daniël Hofman, te vermoorden. In wezen is Olav niet heel geschikt voor dit vak. Want hij heeft empathie voor z’n slachtoffers en eigenlijk een iets te zwak karakter. Voor mij als lezer is dat heerlijk. Ik ben zo in staat om met hem mee te leven en zit dicht op z’n huid. Olav brengt Corina niet om het leven, maar in plaats daarvan haar vermeende minnaar, waarna hij samen met Corina onderduikt. Daniël laat het er niet bij zitten, en opent de jacht op Olav. Maar de twee mannen zijn aan elkaar gewaagd, en een spannend kat-en-muisspel is daarvan het gevolg. Wat het boek bijzonder maakt is de mix van spanning en Olav’s visie op het leven. In soms poëtische taal zet Olav ons aan het nadenken over thema’s als liefde, dood en familie. Een wonderlijke combinatie die mooi uitpakt.

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over dilemma's
  • gruwelijke spanning uit Scandinavië

Details:

Auteur(s)Jo Nesbø
UitgeverijCargo
ISBN9789023490388
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's110
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte811 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten