Billy Lynn en hoe hij de rust overleefde-   eReader eBook

Ben Fountain • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De negentienjarige Billy Lynn keert tijdens de Irakoorlog met speciaal verlof terug naar huis. Hij is een nationale held: een cameraploeg heeft Billy en zijn divisie gevolgd bij een hevig vuurgevecht met Irakese opstandelingen. Het filmpje van nog geen vier minuten is een enorme hit op YouTube. De Bush-regering ziet promotionele mogelijkheden, haalt de compagnie terug en organiseert een overwinningstournee door het land. Het boek beschrijft de laatste uren van de tournee en volgt Billy en zijn team tijdens een enerverende middag in gezelschap van miljonairs en politici, hufters en gewone burgers, cheerleaders en Beyoncé Knowles.

Billy Lynn en hoe hij de rust overleefde is ongemeen geestig en scherp, maar ook ontroerend en meeslepend. Een zeer actuele roman over acht jongemannen die worstelen met hun heldenstatus, hun kater, het onbegrijpelijke sterven van hun kompanen en hun opspelende hormonen, want ze zijn nog geen twintig.

Dit boek in de pers

Een bitter meesterwerkje. (...) Een aaneenschakeling van schitterende, hilarische scènes, waarin de holheid van het Amerikaanse patriottisme in steeds krankzinniger vormen naar voren komt.  
NRC  

Fountains verhaal en stijl zijn behoorlijk over de top, hij herinnert aan Tom Wolfe, maar het effect is wel dat de door Billy Lynn overleegde rustpauze in vaderland Amerika, in verschrikking en krankzinnigheid nauwelijks lijkt onder te doen voor de oorlog in Irak.  
Trouw  

Ben Fountain legt met zijn debuutroman Billy Lynn en hoe hij de rust overleefde op onnavolgbaar satirische wijze de pathetische behoefte aan een patriottisch spektakel bloot. (...) Billy is een soldaat als zovelen, afkomstig uit een lagere middenklassegezin en niet bijzonder goed geschoold. In Fountains meesterlijke beschrijving is hij de wat naieve onschuldige die als enige ziet dat de keizer in zijn blootje loopt.  
Vrij Nederland  

Maak kennis met het bajonetscherpe romandebuut van Ben Fountain, een Texaanse vijftigplusser die zich over de anatomie van de Amerikaanse oorlogsbeleving buigt. (...) Fountain fileert het plompe wezen van de Amerikaanse cultuur en doorgrondt, in profane, sappige en satirische klodders, de collectieve psyche van zijn volk.  
Knack  

Details:

Auteur(s)Ben Fountain
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Jan Pieter van der Sterre
ISBN9789023476467
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's296
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1282 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten