Autoriteit-   eReader eBook

Jeff Vandermeer • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Autoriteit is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In Vernietiging introduceerde Jeff VanderMeer Gebied x, een ongerepte wildernis, afgesloten van de beschaving. Dertig jaar lang werd het gebied alleen bezocht door expedities, die in de gaten werden gehouden door het geheime overheidsbureau Southern Reach. Na de desastreuze afloop van de twaalfde expeditie is het bureau op drift geraakt.

John Rodriguez wordt tot hoofd benoemd en stort zich op een onderzoek naar de geheimen van Gebied x. Via een reeks ondervragingen, verborgen aantekeningen en schokkend videomateriaal begint de waarheid zich langzamerhand te openbaren. Maar deze nieuwe ontdekkingen maken ondubbelzinnig duidelijk dat Rodriguez ook verontrustende feiten over zichzelf en zijn werkgever onder ogen moet zien.

Dit boek in de pers

Eigenzinnig en onverwacht ontroerend.  
NRC  

Autoriteit' gaat over de nietigheid van de mens. Nietig ten opzichte van de natuur, maar ook nietig tegenover de corrupte bureaucratie binnen het instituut. En daarin ligt dan toch de kracht van deze roman: in de beklemmende beschrijving van wat angst, onzekerheid, en paranoia met mensen doet.  
Trouw  

Een pageturner van jewelste, en ook stilistisch zeer mooi.  
Vrij Nederland  

In het vervolg op Vernietiging laat VanderMeer schijnbaar moeiteloos zien hoe vaardig hij zijn stijl hanteert om het karakter en de sfeer van zijn boeken te bepalen. Is zijn taal in Vernietiging vervreemdend, mijmerend-poëtisch om de wezensvreemde aard van Gebied X te schilderen, in Autoriteit weet hij de beklemmende, paranoïde sfeer van de Southern Reach trefzeker te creëren. Vernietiging is op papier het meest gruwelijke boek, maar in Autoriteit heb ik de meeste momenten van schrik en ongelovige afschuw gehad.  
Hebban.nl  

Jeff VanderMeer heeft een allesbehalve doorsneeboek geschreven. Verrassend goed.  
Knack  

De Southern Reach-trilogie is een meesterwerk.  
The Guardian  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over expedities
  • bijzondere boeken

Details:

Auteur(s)Jeff Vandermeer
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Otto Biersma, Luud Dorresteyn
ISBN9789023492856
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's411
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1499 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieSouthern Reach
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten